Cine s-ar fi gândit că modelele Victoria’s Secret urmează și o „dietă a îngerilor”, care le conferă un exterior cu adevărat nepământesc?  Se spune că anume acest regim alimentar este respectat de către fiecare model al brandului, înainte de marile prezentări ale noilor colecții. 

Bazele „dietei îngerilor”. Nu, această dietă nu supraveghează numărul de calorii consumate zilnic, ci doar controlează aportul de produse care conțin, preponderent, proteine. Asta, deoarece carbohidrații și proteinele slabe contribuie și ele la arderea grăsimilor din corpul modelelor, fără pierderi ale masei musculare și fără înfometări.

Dacă se respectă un control strict al aportului de proteine, metabolismul organismului se schimbă, iar efectul este de durată. Pe de altă parte, „dieta îngerilor” mai înseamnă și conectarea la ființa spirituală, dar și restabilirea echilibrului interior. Nu în zadar se spune că acest tip de dietă trebuie început duminica – o zi foarte importantă pentru oamenii credincioși. 

Femeile care au încercat acest tip de dietă spun că rezistă cu acest regim circa 13 zile, timp în care slăbesc de la 4 la 8 kilograme. Este o modalitate excelentă de detoxifiere înainte de sărbători. Dietologii, însă, atenționează că astfel de diete pot fi respectate de maxim două ori pe an și doar cu permisiunea medicilor. 

Hidratare suficientă. Specialiștii recomandă consumul a cât mai multă apă minerală plată, de temperatura camerei. Aceasta vă va salva în special în momentele în care apare foamea, adică în primele zile de regim. Nu beți apă în timpul mâncării și imediat după. Se spune că modelele Victoria’s Secret nu consumă deloc lichide cu 10-12 ore înainte de a ieși pe podium, pentru ca să-și scoată mai mult în evidență formele reliefate ale musculaturii.

Interdicții. Unicul produs care este interzis în timpul „dietei îngerilor” este zahărul.

Complementar regimului alimentar. „Dieta îngerilor” nu se reduce doar la controlul mâncării, ci și la cât mai multă mișcare: aerobica sau alt tip de sport trebuie practicat de două ori pe săptămână. Și masajul este un element important, care completează această dietă. Se recomandă masajul cu drenaj din partea de jos a corpului spre partea de sus. 

Planul de alimentare. De obicei, se întocmește pentru o săptămână, după care, se prelungește pentru încă o săptămână. Cele mai multe kilograme sunt epuizate anume în primele 7 zile. 

Foto: ELLE

Distribuie articolul: