Cozonacii italieni au secretele lor, pe care le știu în totalitate doar brutarii cu experiență. Cel mai îndrăgostit dintre toți bucătarii însă e cu siguranță americanul Roy Shvartzapel. Panettone este obsesia vieții lui!

Bucătarul de peste ocean și-a dedicat întreaga viață studierii și testării de rețete pentru cei mai delicioși și pufoși cozonaci din lume, iar afacerea pe care o deține în prezent e dovada vie a acestui fapt.

Today’s quality check – pass. #lievitomadre #uniquegifts #giftingthepanettone #panettone #panettonealcioccolato #panettonetuttolanno #panettoneyearround

A video posted by Roy Shvartzapel (@thisisfromroy) on

„Acest produs este obsesia mea. Este atent pregătit prin tradiție, invenție, practică, ghidare evlavioasă și capacitate de a controla timpul și natura, precum și pasiune pentru simțuri. Sper să vă bucurați de felul în care prepar panettone”, spune chef-ul american.

Atunci când navighezi pe contul de Instagram al lui Roy, ți se lasă gura apă și ai iluzia că ecranul devine comestibil, într-atât de savuroși sunt cozonacii pe care îi prepară zilnic cu sutele.

Panettone Master
This man has dedicated his life to sweet bread.

Posted by INSIDER dessert on 7 Septembrie 2016

Pentru a se documenta, Roy a călătorit timp de 15 ani în întreaga lume, învățând de la mari maeștri bucătari ca Pierre Herme, Ferran Adria, sau Thomas Keller. Apoi s-a întors în comuna Bond din Houston, unde și-a deschis o brutărie de lux, care se laudă cu cele mai bune copturi din lume. Cel care l-a învățat arta preparării cozonacilor este patisierul italian Iginio Massari – „Everestul lumii copturilor”.

Roy susține că panettone înseamnă bucurie adusă în viețile oamenilor, de aceea își va dedica în continuare cariera producerii acestui desert.

Foto: Instagram

Distribuie articolul: