Atunci când în lume e multă tristețe și durere, singurul refugiu pentru suflet rămâne… muzica. Vineri, 22 aprilie, ora 19:00, trei muzicieni, studenți la cele mai renumite universități de muzică din lume, vă invită să vă deconectați de la știri și să vă conectați la muzică.

Timp de două ore, în Sala cu Orgă din Chișinău, ne vom înveli sufletele cu piese scrise pentru trio-ul vioară, violoncel și pian, în interpretarea lui Dan-Iulian Druțac − vioară (Universitatea Regală din Madrid), Jan Sekaci − violoncel (Barenboim-Said Academy din Berlin) și Marcel Lazăr − pian (Universitatea de Muzică din Viena).


Piesele selectate în programul muzical al concertului transmit diferite stări: de la caracterul boem și rafinat al saloanelor vieneze, romantismul nordic − până la suferință și durere din trio-ul nr. 2, scris de Shostakovich în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial. 

În program:

Beethoven − Trio „Fantoma”

Haydn − Trio G-Dur (Gypsy trio)

****pauză****

Grieg − Andante con moto
Shostakovich − Trio nr. 2

După doi ani de pandemie și distanță socială, nu așa ne-am imaginat revenirea noastră în sălile de concert. Ne-am fi bucurat să avem parte de soare și pace primăvara aceasta. În speranța că totul va fi bine, vă așteptăm vineri, 22 aprilie, la ora 19:00, în Sala cu Orgă din Chișinău, să cântăm pentru pace.

Concertul este organizat cu susținerea comunității Moldo Crescendo pe Patreon: https://www.patreon.com/moldo_crescendo

Bilete le găsiți aici!

Distribuie articolul: