Lăzile, sticlele de plastic, anvelopele de cauciuc, borcanele, mănușile și chiar ciorapii vechi, pot deveni o nouă piesă din interiorul casei tale sau din grădină. Vezi mai jos, cum să dai lucrurilor vechi o nouă întrebuințare, le poți face nu doar frumoase, ci și utile. Soluțiile propuse sunt inovatoare, dar și ecologice și fac parte din capitolul „reciclare creativă”.

Anvelopele de cauciuc

Anvelopele de cauciuc uzate pot fi transformate, foarte ușor, în obiecte frumoase și utile. De exemplu, poți confecționa un scaun stilat, folosind un cauciuc uzat, clei, șnur și piciorușe din lemn. Același obiect – inutil la prima vedere, poate fi vopsit în diferite culori și reutilizat pe post de ghiveciuri pentru flori pentru grădina ta. Tot cauciucurile pot deveni „animăluțe” în curtea casei sau a unei grădinițe, de ce nu? Copiii se vor bucura de o astfel de interpretare ecologică a lucrurilor vechi. Tot din câteva cauciucuri poți construi o parcare pentru biciclete.

Lăzile din lemn

Lăzile din lemn îți pot servi drept masă de birou sau măsuță de cafea, scaune, rafturi pentru cărți sau suvenire. Tot de ce ai nevoie sunt niște ținte, cuie,un ciocan, clei și multă, multă fantezie și inspirație. Dacă nu ai curajul să amenajezi interiorul casei cu lucrurile confecționate, atunci îți pot servi în curtea casei sau în garaj.

Sticle din plastic

Sticlele din plastic pot fi reutilizate în zeci, dacă nu, chiar, în sute de feluri. O variantă ar fi să confecționezi din mai multe sticle de plastic, pe care în mod normal le-ai arunca, o mătură pentru curte, care va fi foarte dură și bună în acest scop. Tot din sticle de plastic poți confecționa cutii speciale pentru păstrarea crupelor, fulgilor de cereale, a zahărului și a pastelor făinoase. Același obiect, care, aruncat, poluează grav mediul, poate deveni un suvenir, o jucărie sau chiar o lopățică. Tot ce te limitează, în acest sens, este doar fantezia ta.

Borcane din sticlă

Dacă ai prin gospodărie borcane din sticlă, pe care nu le mai poți utiliza, pentru că sunt crăpate sau sparte, le poți da o nouă viață. Transformă-le în ghivece sau în lămpi de exterior. Din același borcan vechi sau parțial deteriorat, poți confecționa un sfeșnic sau un suport pentru lumânări. Baza de sticlă o poți colora, înveli în hârtie sau stofă sau poți turna pe fundul vasului sare, boabe de cafea, alune, orice îți dictează creativitatea. Un borcan poate deveni împreună cu capacul său, un vas bun pentru păstrarea acelor și a aței.

Hainele vechi

Dintr-o mănușă veche poți coase o jucărie. Un ciorap pe care nu-l vei mai purta, îl poți îmbrăca pe un vas din sticlă sau plastic, iar ajustându-i mărimile, vei obține o vază sau un penar. Dintr-o pereche veche de blugi îți poți confecționa o geantă, pernă sau chiar o salteluță pentru animalele domestice.

Așadar, dacă ai în casă obiecte sau haine care îți par, la prima vedere, netrebuincioase, gândește-te de două ori înainte să le arunci. Ele îți pot înfrumuseța locuința, dar și viața.

Mai multe poze vezi în galeria foto

Distribuie articolul: