Ștefan Bănică a încheiat duminică seară, la Sala Palatului din București, seria concertelor extraordinare de Crăciun – „Alerg printre stele” – una dintre cele mai complexe și spectaculoase producții de gen din România, cu o tradiție neîntreruptă de 12 ani, un record unic al unui artist român. Ce noutăți au marcat evenimentele din acest an, aflați în detaliile de mai jos.

În acest an, concertul de Crăciun marca Ștefan Bănică a fost una dintre cele mai spectaculoase producții, atât din industria muzicală din România, cât și din celelalte spectacolele susținute de artist din 2002 și până în prezent la Sala Palatului din București. „Concertele au avut o încărcătură emoțională fantastică, pentru mine, dar și pentru public, din partea căruia am primit un răspuns extraordinar, a rezonat alături de mine. La sfârșitul concertelor m-am uitat în sală și am văzut oameni fericiți, iar asta e cel mai mare premiu pe care îl pot primi după un spectacol. Și pentru că se apropie sărbătorile, va doresc un Crăciun fericit alături de cei dragi și să fiți sănătoși, pentru că asta e cel mai important”, a spus artistul.

 Stefan Bănică Concert

Pe decorurile ample, care au umplut scena Sălii Palatului din București, a fost proiectată o grafică, special creată pentru fiecare moment din concertul de Crăciun, prin tehnica video mapping. Astfel, decorurile și imaginea au capăt dimensiuni uriașe, având o dinamică mult mai mare decât de obicei. Pentru fiecare cântec din cele 22 pe care Ștefan Bănică le-a cântat în cadrul concertelor de Crăciun din acest an, a există o atmosferă diferită, specifică, iar conținutul video s-a transformat de fiecare dată: de la o casă care se contruia sub ochii spectactorilor și se împodobea de Crăciun, până la adevărate metafore video: fluturi uriași în zbor, un templu antic sau globul pământesc în mișcare, acoperit de zăpadă și simbolurile sărbătorilor de iarnă.

 Concert Stefan Bănica, foto: Daniel Robert Dinu

Ștefan Bănică a avut în acest an doi invitați speciali extraordinari în concertele de Crăciun, artiști cu care nu a mai colaborat până acum, cei doi invitați provenind din generații și genuri muzicale total diferite. Primul invitat care a pășit pe scenă, alături de Ștefan Bănică, a fost Sore, o apariție surprinzătoare în cadrul concertelor de Crăciun, primită cu multă căldură de public. În partea a două a show-ului, și-a făcut apariția cel de-al doilea invitat, o adevărată legendă a rock-ului românesc, Cristian Minculescu, primit de spectatori cu aplauze și ovații în picioare, la scenă deschisă. Tot în cadrul concertelor de Crăciun, Ștefan Bănică a pregătit și un moment acustic, din care nu a lipsit piesă „Dragostea doare”, doar voce și pian, o interpretare sensibilă și plină de emoție, foarte apreciată de cei prezenți la spectacole.

 Concert Stefan Bănică, foto: Daniel Robert Doinu

Cei care nu au reușit să ajungă la Sală Palatului vor putea urmări spectacolul pe 25 decembrie, de la 23:30, când Ștefan Bănică aduce în dar de Crăciun, la ProTv, concertul extraordinar “Alerg printre stele”, pentru al doisprezecelea an consecutiv.

Sursa: TopRomanesc