Fiecare femeie este frumoasă în felul său și are trăsături care o ajută să se distingă de celelalte, pe care este indicat să și le pună în valoare. Ce se întâmplă atunci când nu ții cont de aceste criterii? Te poți alege cu un machiaj nereușit, care în loc să te pună în evidență, va face exact contrariul.

Chiar dacă trusa ta de machiaj conține cele mai noi și cele mai bune produse de pe piață, dacă nu vei ști cum să le aplici, acestea nu vor arăta bine aplicate pe fața ta. De asemenea, e important să te inspiri de la persoanele pe care le admiri, însă trebuie să nu copiezi milimetric un machiaj, ci mai degrabă să-l adaptezi fizionomiei tale.

 

Machiaj pentru fața ovală

Cea mai întâlnită formă de față în rândul femeilor este cea ovală. Unul dintre cele mai întâlnite trucuri folosite de make-up artiști este acela de a acorda atenție scupltării pomeților și al nasului, deoarece acesta iese foarte mult în evidență fiind situat în centrul feței. După ce ai aplicat fondul de ten, aplică puțin fard bronzant pe degetul arătător și presează-l ușor pe lateralele nasului, apoi uniformizează-l cu o pensulă. În acest fel, nasul va părea mai îngust.
Sprâncenele foarte arcuite accentuează ovalul feței, așadar, păstrează-le într-o formă cât mai aproape de cea naturală, pensând și tunzând doar firele de păr răzlețe.
Dacă alegi să-ți rujezi buzele, optează pentru o culoare puternică doar dacă nu ai evidențiat și ochii.
Aplică fardul pe obrazi pe linia pomeților, ci nu pe obraji. Pentru un aspect natural, poți aplica într-un strat extrem de fin puțin fard și pe bărbie, însă doar pe părțile laterale, nu și în mijloc.

Citește și: Ieri – femeie-soldat; azi – beauty bloggeriță! O tânără din SUA a schimbat armele pe cosmetice

Machiaj pentru față alungită

Pentru o femeie cu fața prelungă, obiectivul este ca prin machiaj să creezi iluzia unei fețe ovale. Cum poți face acest lucru? Arcuind sprâncenele mai mult decât ai face-o în mod normal.
Pe pomeți folosește un fard într-o culoare deschisă, eventual cu pigment iluminator, care să capteze lumina și să dea senzația de o făță la mai rotundă.
Pune accent pe alungirea și curbarea genelor, care vor îndulci trăsăturile.
Buzele trebuie să fie colorate în nuanțe deschise, cât mai apropiate de cea naturală, deoarece un ruj roșu, de exemplu, va da senzația de buze mai subțiri, înăsprind trăsăturile. Pentru un plus de volum, aplică un strat de luciu de buze la final.
Pentru a face nasul să pară mai mic și mai rotund, aplică o pudră bronzantă direct pe mijloc, neatingând și părțile laterale.

Machiaj pentru fața în formă de diamant

Proporțiile acestui tip de față cu fruntea lată și bărbia îngustă și ascuțită trebuie echilibrate cu ajutorul machiajului. Cea mai folosită tehnică este cea de a ilumina părțile feței care vrei să pară mai voluminoase și de a contura cu ajutorul pudrei bronzate părțile feței care îți dorești să fie mai înguste.
Aplică pe toată față un fond de ten, folosind o nuanță mai închisă pe tâmple și pe bărbie. Aplică pudră iluminatoare pe vârful nasului și accentuează pomeții cu un fard bronzant.
Pune accent pe buze, făcându-le să pară mai voluminoase. Un gloss cu particule iluminatoare le va ajuta să pară mai mari și mai senzuale, distrâgând astfel atenția de la linia mai pronunțată a bărbiei.
Evită aplicarea unui fard de culoare închisă în zona ochilor, ci folosește mai degrabă nuanțe pământii, pastelate, chiar și pentru machiajul de seară.

Machiaj pentru fața rotundă

Lungimea și lățimea feței au aceleași dimensiuni în cazul în care ai o față rotundă. De aceea, pentru a o alungi, este esențial să aplezi la o tehnică de conturare cu ajutorul unei pudre bronzante.
Aplică pudra bronzantă pe tâmple și imediat sub bărbie pentru a da senzația de față ovală, iar pe frunte și pe mijlocul bărbiei, fard iluminator.
Pentru a da defini și subția obrajii, colorează-i cu un fard într-o nuanță mai închisă.
Când vine vorba de alegerea nuanței de ruj, poți opta cu încredere pentru o culoare puternică, cum ar fi roșu.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Distribuie articolul: