„În sfârșit am întors și ultima pagină. Prea răvășitoare, prea neomenească e tragedia unor femei. În unele momente, revoltată de cruzimea acțiunilor, pur și simplu închideam cartea”, spune Lilia Ojovan despre „Splendida cetate a celor o mie de sori”.

Cartea a fost scrisă de Khaled Hosseini, declarată bestseller New York Times.

„Și noi vrem mașini luxoase, bijuterii scumpe, căruțuri de mii de euro pentru copii când tot ce își doresc alte femei este respectul…”, concluzionează prezentatoarea TV pentru cititorii grupului „Ce carte citești?” de pe Facebook.

Membrii grupului au confirmat că e o carte care trebuie neapărat citită și au mai recomandat „Vânătorii de zmeie” – o altă carte semnată de același autor. Pentru că am intrat în perioada sărbătorilor de iarnă, când avem mai multe zile libere, putem dedica mai mult timp lecturilor. Cititorii înrăiți recomandă „Leila, măritată ”, „Suad, arsă de vie”, „Divorțată la 10 ani”, care reflectă viața femeilor musulmane. Persoanele care le-au citit spun că vom aprecia mult mai mult ceea ce avem noi astăzi, dar mai ales oportunitatea de a gândi și a acționa liber – un lux pentru femeile asuprite în alte țări.

Citiți și: Veronica Zubcu va încheia anul 2017 cu 50 de cărți citite. Câte cărți ai citit tu în acest an?