Premiera mondială al fimului “Tenis cu moldovenii” a adunat ieri seara la cinematograful Gaudeamus, zeci de invitaţi. Printre ei s-au numărat actorii de film şi personajele reale, ambasadarul Marii Britanii în RM, Keith Shannon, politicieni, jurnalişti şi indubitabil, Tony Hawks. Într-o atmosferă degajată şi după discursul de deschidere al Ambasadorului Marii Britanii, Keith Shannon la Chişinău şi al « vinovatului serii », Tony Hawks a început vizionarea filmului « Tenis cu moldovenii ». Pelicula care a rulat mai bine de 90 de minute a redat aventura scriitorului englez, Tony Hawks care şi-a propus să câştige un pariu, pornind într-o ţară mică şi necunoscută, ca Moldova.
„M-am așteptat că o să fie mult mai greu, dar oamenii au fost foarte cooperanţi. A fost destul de ușor să filmăm aici. Cea mai mare dificultate a fost comunicarea în limba engleză”, a spus Tony Hawks.

Actriţa, Ina Surdu, care a jucat în film rolul Corinei, consideră că a fost o colaborare frumoasă şi interesantă « Am lucrat cu profesionişti. Cu Tony m-am înţeles foarte bine, cum este în film aşa e şi în viaţă, e un optimist. ”
Momentul inedit al premierei e că alături de actorii de film au fost prezenţi şi personajele reale: familia Covalciuc şi Corina Cepoi.

Bunăoară, Elena Covalciuc (Elena) din film, astăzi e masterandă în Polonia şi în paralel predă ore de engleză la o şcoală. Tânăra este de părere că fetiţa care i-a jucat rolul, a fost alesă foarte bine « cred că a adus un suflu de speranţă pentru Tony, pentru aventura lui, a intrat foarte bine în rol».
Şi Corina Cepoi, prezentă la premieră s-a arătat mulţumită de film şi a remarcat că pelicula a reuşit să transmită umorul lui Tony« am vazut că şi publicul a reacţionat bine, de fapt cel mai mult mă bucură intenţiile lui Tony de ai ajuta pe copii de la Centrul Hipocrates”.

Pentru tenismanul moldovean, Maxim Dubarenco, filmul “Tenis cu moldovenii” a însemnat debutul ca actor. “A fost foarte interesant, deoarece e prima filamare pentru mine, mi-a plăcut mult. Filmările au durat de dimineaţa până seara, chiar dacă în film a fost o secvenţă de 20-30 secunde».

Părerile spectatorilor, deşi împărţite au fost unanime cînd a venit vorba de umorul şi hazul lui Tony Hawks.
Olga Roşca, spectatoare « mi-a plăcut, cred că a fost foarte haios şi mă bucur că se fac filme cu şi despre moldoveni. Totuşi cred că e loc de mai multă profunzime în această încercare de ai înţelege pe moldoveni».

Lucian Ciubotaru, spectator

„A fost sub aşteptări, pentru că am citit cartea de 2 ori, am aşteptat filmul de vreo 3 ani să apară, din an în an îmi creşteau aşteptările. Din punct de vedere al liniei cărţii s-a respectat, însă nu s-a regizat şi actorizat destul de bine, dar momente haioase au fost”.

Fatima Djalo, spectatoare

„E o idee excelentă şi e interesant să ne vedem dintr-o parte. M-a emoţionat foarte tare, pentru că filmul a reuşit să surprindă momentele care sunt autentice pentru ţara noastră. Iar mesajul filmului de la final, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi este foarte nobil “.

Aşadar, dacă filmul va intrigat, atunci în perioada 19-27 mai 2012, aveţi ocazia să-l vizionaţi la cinematograful Gaudeamus între orele 16 :00 și 18 :00. Costul unui bilet variază între 30 și 60 lei. Veniturile obţinute din proiecţia filmului vor fi folosite pentru construcţia unui nou sediu pentru copii cu dizabilităţi “Tony Hawks Centru”, în prezent “Hipocrates” care activează în Chişinău de 10 ani.

Distribuie articolul: