În contextul bombardamentelor Rusiei în Ucraina din seara zilei de azi, 15 noiembrie, dar și a sistării de energie electrică din țara noastră, șefa statului, Maia Sandu a venit cu o reacție în mediul on-line în care condamnă războiul din țara vecină.


„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.
Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația.
Războiul trebuie oprit!”

Rușii au lansat marți, 15 noiembrie, aproximativ 100 de rachete în Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iurii Ignat. Mai multe regiuni din Ucraina au rămas fără energie electrică, fără agent termic și apă. În Republica Moldova a fost deconectată lumina în mai multe raioane.