Ucraina întărește controlul la granița cu Transnistria. Forțele armate au început să construiască fortificații.

RBC-Ucraina scrie despre asta cu referire la cuvintele purtătorului de cuvânt al DPSU Andriy Demchenko la emisiunea teletonului.


„La granița cu Moldova există un astfel de segment precum Transnistria, încă din momentul invaziei pe scară largă, Forțele de Apărare au întărit această direcție. Nu numai că se întărește controlul, ci se construiesc și structuri de inginerie și de fortificație, se construiesc structuri de inginerie și fortificații”, a spus Demcenko.


Potrivit purtătorului de cuvânt al DPSU, din cauza invației Rusiei, Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice provocări, iar în acest sens granițele Belarusului și Republicii Moldova necesită o atenție sporită.

Vă reamintim că RBC-Ucraina a scris că, potrivit șefei Centrului de Presă Coordonat Unit al Forțelor de Apărare ale Ucrainei de Sud, Nataliya Humenyuk, rușii nu au posibilitatea de a efectua o aterizare amfibie pe teritoriul Transnistriei.

De cealaltă parte, referitor la informațiile care circulă în spațiul online, privind eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea din stânga Nistrului, Ministerul Apărării informează că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

Ministerul Apărării a Republicii Moldova recomandă următoarele:

✅Menționăm că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.
✅Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în țară, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță.
✅Efectivul Armatei Naționale din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii din Zona de Securitate activează în regim normal.
✅În cazul în care vor fi identificate eventuale pericole pentru securitatea țării, Ministerul Apărării va informa imediat opinia publică.
✅Informațiile false distribuite au scopul să creeze panică și confuzie în rândul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.
✅Îndemnăm cetățenii la calm și să se informeze doar din surse oficiale.

Distribuie articolul: