Radu Ciobotea, a lansat cartea – ghid pentru jurnaliști „Reportajul. Tehnici de Redactare” din care se vor ghida atât studenţii jurnalişti din Republica Moldova, cât şi cei din România.
Reportajul, definit în acest manual, este oglindit din mai multe aspecte şi oferă puncte de reper nu numai din jurnalismul autohton, dar şi din cel francez şi american.

Cartea „Reportajul. Tehnici de redactare” a fost lansată în colaborare cu Facultatea de Jurnalism a USM, la 21 noiembrie, la Chişinău şi este editată în 500 de exemplare. În cuvântul său de felicitare, prezenatorul TV, Vitalie Dogaru, a citat o frază din carte : „a face reportaj înseamnă a privi invers societatea”, ceea ce autorul a reuşit s-o facă pe deplin, după părerea lui.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţial al României în Republica Moldova, Marius Lazurcă , deşi a recunoscut că nu a reuşit să citească cartea, spunând că: ,,diplomaţii, în general nu citesc cărţi, dar mai cu seamă să le scrie”, totuşi, a adăugat că se simte deosebit de onorat să fie alături de colegul său, Radu Ciubotea.

Această carte include peste 300 de autori citaţi, prin intermediul cărora, cititorii vor putea înţelege mai uşor care este rolul reportajului în jurnalism, inclusiv prin aceste exemple cartea incită la reflecţie. Întrebat de unde a pornit ideea de publicare a acestei cărţi, autorul a destăinuit că, de mult timp o purta în minte, însă nu-şi dădea seama că ar fi bine să o scrie. ,,Am simţit nevoia să ofer publicului nişte puncte de reper mai clare, mai vizibile, inclusiv să-mi formez o nouă cultură jurnalistică.

Radu Ciubotea este Consul General la Consulatul României de la Bălţi. ,,Reportajul.Tehnici de redactare” este prima sa carte tipărită în Republica Moldova.

Distribuie articolul: