Înghețata este cel mai solicitat desret pe timp de vară. Însă tot mai des ne punem întrebarea despre ingredientele din care se prepară. Dacă îți dorești un desret revigorant, gustos, frumos și sănătos, citește în continuare rețetele simple pentru prepararea înghețatei în condiții casnice.

Suntem încă la început de vară, iar căldurile toride abia așteaptă să năvălească orașul.

În aceste perioade suntem mai epuizați energic, iar un remediu de prim ajutor ar fi o îghețată. Atunci când nu ai posibilitatea să o procuri de la magazin, sau poate te îngrijoreasă componența acesteia, ar fi bine să ai ceva pregătit de tine, acasă.
Noi îți prezentăm câteva rețete de înghețată, pe care o poți prepara acasă. Drept forme pentru aceasta pot servi paharele din plastic sau hârtie.

1. Înghețată cu cafea. E o modalitate foarte bună de a te răcori cu băutura ta preferată, sau de a servi un desert original după o cină cu prietenii. Perpară cafeaua în mod obișnuit, adaugă puțin zahăr și nu uita de frișcă. Pregătește un amestec din cafea, frișcă și zahăr și toarnă cu grijă în forme. Pune-le în congelator până conținutul va fi în totalitate înghețat.

Foto: delectabledarlings.com

Foto: delectabledarlings.com

Pentru a scoate ușor înghețata din formele folosite, te sfătuim să umpli un vas cu apă caldă și să adâncești formele cu înghețata în acea apă. Vei vedea cât de ușor se vor desprinde de pe înghețata ta.

2. Alegeți sucurile preferate, toarnă câte puțin în fiecare pahar apoi pune-le la înghețat până se va întări conținutul. Acum poți turna desupra primului strat un alt fel de suc. Pune la congelator. Repetă acești pași până obții cantitatea de straturi dorită.

Foto: 3.bp.blogspot.com

Foto: 3.bp.blogspot.com

3. Lapte condensat și cocos. Amestecă laptele condensat cu lapte de cocos. Toarnă acest amestec în forme și îngheață-le. Voila, înghețata este gata! Poți adăuga și alune mărunțite sau biscuiți, ciocolată mărunțită sau boabe de cafea.

4. Piureu de fructe și iaurt. Poți pregăti o mulțime de variații ale amestecurilor din fructe cu iaurt. Noi îți sugerăm să le încreci pe cele mai gustoase: pepene roșu și iaurt, căpșuni (zmeură) și iaurt, iaurt cu biscuiți și ciocolată, iaurt cu banană și mango, ș.a. Modalitatea de preparare este foarte simplă: formezi un amestec din piureu de fructe și iaurt, sau le aranjezi în forme pe straturi. Oricare modalitate vei alege, drept rezultat vei primi o  înghețată nemaipomenit de gustoasă și sănătoasă.

5. Curcubeu din fructe. Pregătește piureu din fructe diferite, preferabil și la culoare să difere. Aranjează straturile de fructe în așa mod, încît culorile să fie cât mai contrastante. Veți surprinde plăcut oaspeții sau copiii cu un desert atât de frumos și gustos!

6. Sucul preferat cu fructe asortat! Alege sucul preferat și fructele proaspete corespunzătoare (ex. portocale și sucul din acestea). Feliază fructele și pune-le în forme pentru înghețată . Toarnă cu grijă sucul, sau pregătește un piureu din aceleași fructe, îngheață-le. Ca rezultat obții o înghețată de care nimeni nu a mai văzut!

Foto: i.huffpost.com

Foto: i.huffpost.com

După cum vezi, posibilități de combinare a ingredientelor sunt o mulțime, limita este doar imaginația noastră!

SURSA

Dacă totuși dorești o înghețată tradițională, avem și pentru aceasta o rețetă!

Distribuie articolul: