Au identificat două tinere din familii social-vulnerabile, le-au recrutat și ulterior le-au dus  în Grecia pentru a presta servicii sexuale. O moldoveancă de 23 de ani este bănuită de trafic de ființe umane.

Potrivit oamenilor legii, ea în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei au organizat transportarea victimelor la Atena, unde acestea erau exploatate sexual, notează AGORA. Victimele au fost identificate de către Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de la urmărire  penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală a bănuitei.

În rezultat au fost identificate două victime, cetățene a Republicii Moldova de 19 și, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării.

Conform planului infracțional, suspecta identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea posturi de lucru bine plătite peste hotare și le asigura transportul până la destinație. Ajunse în Grecia, orașul Atena, victimele erau asigurate cu chirie, unde prestau ulterior servicii sexuale comerciale.

Potrivit declarațiilor tinerelor, ele întrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care le revenea doar o jumătate.

Acum două săptămâni procurorii și polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din capitală  un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată călătoria în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale.

Pe 24 ianuarie curent a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

În prezent, investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării și altor potențiale victime ale traficului, a tuturor complicelor, precum și a bunurilor obținuți din activitatea infracțională.

În caz de condamnare, învinuita riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: