Un bărbat de 42 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de proxenetism. Împreună cu o moldoveancă, acesta formase un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovence în Italia.

Bărbatul, în complicitate cu femeia care se afla în Italia, au determinat două tinere de 22 și respectiv 23 de ani, domiciliate în zona de centru a republicii, să practice prostituția în Italia, în schimbul sumei de 2.000 de euro lunar. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 10-15 clienți, notează Agora.md.

S-a stabilit că suspecţii si-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în Italia mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la destinație, cei doi au perfectat din bani proprii actele tinerelor. Astfel, la 14 februarie 2019, suspectul urma să trimită fetele la destinație cu microbuzul de pe ruta Chişinău-Italia, ele fiind aşteptate acolo de complicea bărbatului.

În urma descinderilor la domiciliu, la 13 februarie, poliţiştii l-au reţinut pe suspect. De asemenea, au fost depistate și tinerele care, în dimineaţa zilei de 14 februarie, urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri bănești efectuate din Italia de către complicea suspectului.

La 15 februarie curent, în privința suspectului a fost eliberat mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, iar în privința complicea acestuia urmează a fi desfășurate acțiunile ce se impun în vederea reținerii acesteia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „proxenetism”. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă să facă închisoare de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă investigațiile întru stabilirea tuturor circumstanțelor, a persoanelor implicate în schema infracțională, identificarea altor tinere racolate, dar și în vederea identificării și confiscării banilor și altor bunuri obținute pe cale criminală.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: