Quiche este o tartă franceză foarte fină și gustoasă. Poate înclocui o cină atât în fiecare zi, cât și pentru o seară mai romantică și mai festivă. Ingrediente pentru 8-10 porții.

Aluat:

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri de apă rece
  • 400 gr făină de grâu
  • 0.5 linguriţă de sare

Umplutura:

  • 500 gr file de gaină
  • 2 ardei mari dulci
  • Sare
  • Ulei

Sosul:

  • 200 ml frişcă (20-35%)
  • Un pahar lapte
  • 150 gr caşcaval
  • 4 ouă
  • Sare
  • Praf de nucşoară (după gust)

Făina se cerne într-un bol, se taie deasupra untul felii mărunte și se amestecă cu făina. Se adaugă oul, apa, sarea şi plămădim aluatul. Aluatul gata îl punem în frigider pe 30 minute.

Preparăm umplutura: Fileul de pui se fierbe 20 minute, după care se mărunteşte. Se taie felii ardeiul.
Călim ardeiul circa 5 minute până se înmoaie puțin, apoi adaugăm pieptul de pui fiert şi mărunţit. Mai lăsăm la foc 10 minute. Sărăm și lăsăm umplutura să se răcească.

Preparăm sosul: Se zbat ouăle. Apoi adăugăm frişca, laptele, praful de nucșoară şi caşcavalul ras. Amestecăm şi sărăm puţin.

Aluatul îl facem turtă şi îl aranjăm în formă. Adăugăm umplutura, peste care se toarnă sosul preparat.

Se coace în cuptorul încălzit la temperatura de 180 grade timp de 35-40 minute.

Poftă bună!

Distribuie articolul: