Astăzi avem parte de o rețetă minunată, colorată și foarte gustoasă. Nu o sa treacă nici 25 de minute și veți avea o cină savuroasă, de asta ne asigură cei care au testat-o deja. Sosul preparat în această reteta este foarte bun și delicios. Poate fi servit și la alte rețete.

Ingrediente  (pentru patru persoane):

4 fileuri de piept de pui

2 linguri de ulei

sare, piper

1/4 pahar de bulion de pui

1/2 pahar de frișcă solidă

1 linguriță cu vârf de muștar

1 linguriță de oregano

Pasul I: Condimentăm carnea cu sare și piper.

Pasul II: Încingem uleiul în tigaie și punem la prăjit carnea. La început la foc mare că să se „prindă” carnea iar apoi la foc mic spre mediu. Prăjim zece minute pe o parte și zece minute pe cealaltă parte. Dacă aveți impresia că nu se prăjește bine va recomand să puneți capacul și să dați la foc mic.

Pentru sos:

Amestecăm  muștarul cu frișcă și oregano într-un bol. În tigaia în care s-a prăjit carnea adăugăm bulionul și frișca cu muștar. Amestecăm, punem la foc. Când dă în fiert lăsăm să fiarbă două minute și oprim.

Pui cu sos de mustar

Servim puiul împreună cu sosul.

Notă: personal, prefer să curăț tigaia de uleiul în care s-a prăjit carnea fiindcă mi se pare așa mai sănătos. Mi s-a întâmplat să nu am frișcă solidă și am înlocuit-o cu frișcă lichidă dar am ținut sosul cu vreo două minute mai mult pe foc. În timp ce se prăjește carnea prepar o salată sau fierb orez.

Ce poate fi schimbat: puteți înlocui bulionul cu apa. Frișcă solidă – cu smântâna grasă. Oregano – cu un alt condiment.

Poftă bună cu voie bună!

Gusturi și Culori

Distribuie articolul: