Gutuile sunt vedetele de sezon. O rețetă foarte simplă cu fructe și cărniță. Pentru a le pregăti pui cu gutui coapte avem nevoie de oală grill cu abur sau un vas similar. Gutuile sunt aromate și bogate în vitamine din grupa B, vitaminele C, E, PP şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier). Toamna, o cură cu gutui contribuie la întărirea imunităţii inainte de sezonul rece. Această cură presupune un consum de două-trei gutui zilnic. Puteți pune câteva prin casă pentru miros.

Gutui, foto: bucatariapentrutoti.ro

Ingrediente necesare:
6 pulpe de pui
3 gutui
sare, piper

Preparare:
Pulpele se condimentează cu sare și mult piper. Se așează pe oala grill cu abur, în care se pune apă pe margine. Gutuile feliate se așează printre pulpe. Se acoperă oala și se coc la foc mediu pentru 40 minute, până pulpele sunt rumene. Dacă gutuile se coc mai repede, scoateți-le pe o farfurie și mai lăsați pulpele.

Se servesc în armonie și cu plăcere!

Sursa: e-retete.ro

Distribuie articolul: