Cei care trăiesc în Franța cu siguranță au auzit acest nume, pentru ceilalți dăm o mică explicație. Cyril Lignac este un bucătar francez cunoscut care a fost prezentator la câteva emisiuni culinare franceze, dacă e să comparăm cu britanicii, are ceva asemănător cu tânărul bucătar Jamie Oliver. Dar haideți să vedem prin ce poate fi special un pui la cuptor.

Într-o emisiune Cyril Lignac povestea cum trebuie coaptă găina ca să obținem o piele crocantă și carne suculentă, așa cum sunt găinile ce le găsim făcute la rotișor la piață. Găina poate fi înlocuită cu un pui și serviți la carne cartofi fierți cu morcovi copți.

Ingrediente

Un pui mare

50 gr de unt

Doi căței de usturoi

O lingură de cimbru

sare, piper

  Pui La cuptor

Tăiem mărunt usturoiul. Amestecăm untul cu usturoiul și cimbrul. Pregătim puiul (despărțim delicat pielea de carne cu ajutorul degetelor), introducem în spațiile create compoztia de unt. Sărăm și pipăram puiul și îl punem într-o tavă. La fundul tavei turnăm un pic de apa, așa că să acopere fundul.  Punem la cuptor pentru 10 de minute la temperatură de 220A°, apoi micșorăm la 180A° și mai ținem 40 minute. Dacă puiul este fraged sau mic puteți micșora timpul de pregătire. Dacă coaceți o găină atunci măriți durată timpului de pregătire. Testul de verificare că puiul e gata este cuțitul ce îl infingem în carne și de unde trebuie să iasă lichid transparent.

Notă: cimbrul puteți să-l înlocuiți cu alt condiment, usturoi puteți și să nu folosiți. Ingredientul pricipal al acestui mod de preparare ce trebuie păstrat imperativ este untul.  Acesta se „infiltreaza” între pielea și carnea puiului și face să obținem  piele crocantă și carne suculentă.

Poftă bună cu voie bună!

Sursa: GusturisiCulori

Distribuie articolul: