În prezent, putem schimba starea emoțională cu ajutorul tehnologiilor de corecție a trăsăturilor feței. De această metodă este interesată foarte mult, ba chiar și o practică pe larg, Viorica Arnaut - psihologul care profesează la Centru de Dezvoltare Personală - LILA. O femeie extraordinară care te poate ajuta să-ți „descoperi” toate ajunsurile și neajunsurile tale.

Astăzi, psihologul ne va povesti despre una dintre cele mai noi tehnici de corecție a emoțiilor, cu ajutorul unor diagnosticări computerizate – o metodă ultramodernă, inventată de doctorul în științe psihologice Avtandil Anuashvili.  Dânsul, de asemenea, este un inginer-fizician și un psihoterapeut renumit care a brevetat această metodă demnă de a fi numită „miracol”.

Foto: Arhivă personală

Foto: Arhivă personală

Este vorba despre o tehnologie performantă care analizează modul de gândire a omului,  a emisferelor creierului și a felului lor de dominare, precum și a modului de viață a fiecăruia dintre noi, toate acestea doar cu ajutorul „analizei feței”. Calculatorul depistează starea afectivă a creierului și schimbările psiho-emoționale ale acestuia, și încearcă să „corecteze” emoțiile omului,” ne-a relatat doamna Arnaut.

z=4_2_~1

Psiho-diagnoza computerizată analizează activitatea creierului care se reflectă pe fața omului. Cele două emisfere ale creierului uman sunt generatoar ale emoțiilor fiecăruia dintre noi. Analiza imaginii faței umane oferă o indicație a stării celor două emisfere ale creierului care afectează tipul psihologic al omului și starea mentală a acestuia.

„Ambele emisfere (ale creierului) formează două jumătăți ale portretului tău, doar acesta poate divulga cele mai ascunse taine ale creierului, și totodată, poate răspunde la marea întrebare: Cine ești? Astfel, din moment ce creierul încă este un organ plin de mistere, psiho-diagnostica este o metodă obiectivă de „citire” a omului, care prelucrează o fotografie cu portretul feței acestuia și dă răspunsuri clare despre el,” ne-a mai spus psihologul.

Foto: kommersant.ru

Foto: kommersant.ru

Calculatorul dă o informație despre stărea emoțională, ca mai apoi să îmbunătățească sau chiar să corecteze „emoțiile unui om”.  Corecția emoțională a feței durează până la două ore, timp în care procesele neuronale trec printr-un „filtru” și analizează ajunsurile sau neajunsurile unui om.

Pentru a obține informații despre un om este suficient să-i facem o fotografie frontală din care calculatorul extrage două imagini. De fapt, e foarte simplu, imaginea este divizată în două și pentru fiecare „jumătate”, un program computerizat construiește completarea acestora. În baza imaginilor, „starea emoțională” a omului va fi plasată într-un tabel, care ulterior va da informații despre persoana implicată în „procesul corecției”.  Este necesar de menționat că imaginile finale „răspund” de un anumit profil al omului, așadar, una răspunde de portretul „spiritual” al omului, în timp ce cealaltă de portretul „din viață”, ambele având atât punctele sale forte cât și cele slabe,” ne-a mai spus psihologul.

Foto: subscribe.ru

Foto: subscribe.ru

Cum are loc diagnosticarea și corectarea?

* Digitalizarea portretului original. Pentru început veți fi fotografiat.

* Se vor crea două portrete. Un program computerizat va separa fotografia din care se vor obține două portrete.

* Se va face analiza obiectivă a informaților obținute. Același program computerizat va „determina” starea psiho-emoțională a omului. Apoi, i se vor da caracteristicile și recomandările în baza unui tabel.

* Persona aflată în procesul corecției va analiza cele două fotografii și din nou va fi fotografiată, iar la final acesta va observa îmbunătățirea vizibilă a stării sale emoționale.

Foto: mindbodycorrection.com

Foto: mindbodycorrection.com

Tabelul este conceput pentru cele patru tipuri de temperamente: coleric, sangvinic, flegmatic și coleric. Acesta este divizat în patru pătrate, iar fiecare pătrat are un cod, care în baza fotografiei dă informația despre subiect.

„Această metodă funcționează la nivelul subconștientului și doar datorită acesteia putem corecta „neajunsurile” noastre, deci printr-o simplă fotografie putem „citi” creierul omului și da o traiectorie corectă emoțiilor noastre,” a mai spus Viorica Arnaut.