Azi, 23 ianuarie, postul de televiziune ProTV Chișinău și-a prezentat oficial scuze în cazul profesoarei din Ungheni. Agora prezintă, mai jos, declarația integrală a colegilor de la ProTV Chișinău.

„În ultima săptămână, a fost discutat aprins modul în care PRO TV Chișinău a realizat știrile despre cazul profesoarei din Ungheni, victimă a unei răzbunări. În această perioadă ni s-a reproșat imixtiunea în viața privată a tinerei, că aceste știri au fost făcute cu abateri grave de la normele morale.

PRO TV Chișinău regretă aceste erori și cere scuze de la profesoara din Ungheni și de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale. 

Mai multe organizații non-guvernamentale, inclusiv de media, s-au implicat în această discuție și s-au arătat dezamăgite și nemulțumite de modul în care PRO TV Chișinău a tratat acest subiect. Le invităm să participe în continuare la dezbateri, ca să stabilim împreună reguli clare despre cum subiecte de interes public, care implică viața privată, să fie tratate de către jurnaliști. Apreciem modul în care colaborăm cu aceste organizații non-guvernamentale și le mulțumim pentru sprijinul pe care l-am simțit din partea lor atunci când am avut nevoie”, declară jurnaliștii de la postul TV menționat.

Distribuie articolul: