Activistele din Mişcarea „Femen” au ajuns la Paris! Protestatarele de origine ucrainează au scandat în sânii goi, în faţa Palatului de Justiţie din Paris. Acesteau au denunţat condamnarea unei colege, care a distrus, în luna iunie, reprezentarea lui Vladimir Putin de la muzeul figurilor de ceară din Paris.

Femen la Paris

Femen

De asemenea, lozincile activistelor din mişcarea Femen criticau judecarea altei militante, acuzată de exhibiţionism după un protest în sânii goi într-o biserică din Paris, scrie libertatea.ro. Acestora li s-au alăturat și franțuzoaice părtașe ideilor Femen, iar lozincile înscrise pe corp erau, desigur, în limba francează, dar și în engleză: „Corpul meu, vocea mea”, „Sunt liberă”.

corpul femen

 Femen

Această „mișcare topless” vine după un apel la acțiune postat pe contul de Facebook al grupului condus de ucraineanca Inna Shevchenko. „Cerem tuturor să reziste atacului direct împotriva feminismului și a egalității de gen, pentru eliberarea femeilor de către justiția franceză, care îndrăznește să categorisească drept „exhibiționism” un protest Femen topless”. 

 Femen

Foto: EPA

Distribuie articolul: