Aştepţi cu nerăbdare vacanţa? Este perioada în care vrei să evadezi de acasă şi să uiţi de griji. De ce este obligatoriu să pui totul la punct? Pentru că, în caz contrar, pot apărea neplăceri atunci când te aştepţi mai puţin. Cea mai mare problemă sunt hoţii
Trebuie să faci tot posibilul ca locuinţa ta să pară locuită în permanenţă. O soluţie este să laşi radioul pornit pentru a crea zgomotul care să îi ţină la distanţă pe hoţi. Dacă ai posibilitatea, reglează luminile din casă astfel încât să pornească seara. Cel mai bine este sa rogi un vecin de încredere să fie atent dacă se aude ceva suspect în locuinţa ta.

Secrete pe care trebuie să le păstrezi
Nu spune nimanui unde pleci, cu excepţia persoanelor foarte apropiate. Evită să dezvălui pe reţele de socializare locul unde îţi petreci vacanţa. Hoţii le urmăresc cu atenţie pentru a obţine informaţii preţioase despre victimele lor.

Probleme cu ţevile de apă
Inundaţiile în locuinţele în care nu se află nimeni se pot dovedi foarte problematice şi costisitoare. O soluţie este instalarea unui sistem care poate detecta aceste probleme. Ele semnalează auditiv atunci când apar probleme şi pot închide chiar alimentarea cu apă a locuinţei tale când se sparge o ţeavă.

Închide alimentarea cu apa în casă atunci când pleci în vacanţă şi evacuează apa de pe conducte dacă pleci o periadă lungă în timpul iernii, căci există pericolul de îngheţ şi de spargere a ţevilor.

Sursa: FoxNews 

Viorica Radu 

 

Distribuie articolul: