La 22 mai a fost dat startul programului susținut de Guvernul Suediei „Femeile în afaceri”, care a adunat peste 70 de femei antreprenoare. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat Ministrul Economiei,Valeriu Lazăr, directorul BERB de susținere a micului business Charlotte Ruhe, conducătorul regional al programului „Femeile în afaceri” Moldova, Ukraina și Belarus, Stella Melnic, dar și o mulțime de femei care știu cum să conducă o afacere.
Programul „Femeile în Afaceri” oferă femeilor co-finanțare de până la 60-70% (maxim 1 000 000 €) pentru întreprinderile nou-create, organizează mese rotunde și seminare unde se oferă consultanță femeilor doritoare de a-și crea propria afacere și facilitează obținerea unor credite.

Directorul programului, Charlotte Ruhe, a spus că se așteaptă ca programul să aibă succes: „Lucrăm cu 20 de țări, printre care se numără România, Serbia, Azerbaidjan, Belarus și altele și încercăm să ajutăm femeile să se dezvolte, oferind credite și consultanță. Ne-am propus prin acest program să creem o infrastructură care să le ajute pe femei să fie atât soție, cât și să gestioneze o afacere.”

Una dintre femeile de afacere prezente la eveniment a fost Valentina Guzun, directorul firmei „Azamet Grup”. Valentina se declară mulțumită de susținerea primită în cadrul proiectului: „Pentru mine, afacerea este ca un al doilea copil, iar cu ajutorul acestui proiect am reușit să mă dezvolt mai mult. Acum. în companie am 200 de lucrători care sunt o echipă minunată.”

„Atât timp cât noi, femeile, nu ne vom subaprecia, societatea se va uita cu alți ochi la noi. Dacă avem perseverență și dorință de a reuși în viață, totul ne va ieși cum trebuie”, au fost de părere femeile de afaceri prezente la eveniment.

Deschiderea evenimentului a început cu discursul Ministrului Economiei, Valeriu Lazăr. Acesta a ținut să mulțumească Guvernului Suediei care s-a decis să ajute femeile de la noi din țară să-și deschide o afacere. De asemenea, ministrul a menționat că atât timp cât o femeie este la conducere, bărbații devin mai atenți și mai respectuoși, iar concurența este mai mare.

Liliana Palihovici, vicepreşedinte al Parlamentului, prezentă şi ea la evenimet, consideră că femeile știu să ofere servicii de calitate și că fiecare a 4 femeie care are o afacere are studii superioare, fapt ce demonstrează că sunt bine instruite, iar cu ajutorul acestui program 90 de femei vor obține atât bani, cât și consultanță pentru afacerile lor.

Distribuie articolul: