Puțini dintre noi au cunoscut adevăratul preț al vieții, pe care îl plătesc oamenii care suferă insomnie. Această stare insuportabilă transformă oamenii în ființe care vor să doarmă, însă nu reușesc nici în ruptul capului, iar medicamentele par să fie zadarnice. Femeia despre care îți vom povesti mai jos, a fost înzestrată cu două patimi: ce a nesomnului și cea a artei fotografice. Ce a ieșit din acest tandem, vei vedea în continuare.

Jenna Martin este fotograf profesionist și, la fel cum se întâmplă în cazul mai multor fotografi, femeia suferă deseori de insomnie. Pentru că există nopți întregi în care nu se poate odihni și pur și simplu i se arată viziuni, Jenna a decis că imaginile pe care le vede, trebuie să se transforme într-un proiect foto dedicat insomniei. Veți rămâne frapați să aflați că acest lucru i-a reușit perfect.

Proiectul foto al Jennei a căpătat denumirea „To dream a dream” (A visa un vis) și este născut la propriu din suferința fotografei. Nopțile nedormite o fac să-și iasă din minți și să vadă în fața ochilor tablouri iluzorii. „În rezultat, ești mereu obosit, iar somnul devine o obsesie. Ești gata să dai totul, doat pentru a dormi câteva ore. Este tot, la ce vrei să te gândești”, susține artista care doarme doar câteva ore la fiecare 3 zile.

Se întâmplă ca și 5 zile la rând nici măcar să nu atingă perna. Imaginați-vă ce vede în fața ochilor un om care nu se odihnește preț de atâta vreme! Așa, Jenna începe să vadă lucruri extraordinare, iar uneori deosebește cu greu iluzia de realitate. Nu o poate ajuta niciun medicament, iar unica soluție este să ilustreze în fotografii ceea ce vede.

Foto: jennamartinphotography.com

Distribuie articolul: