Un scandal sexual a explodat de curând la Pașcani unde un pofesor al Colegiului „Mihail Sadoveanu” a fost trimis în judecată pentru că a vrut să convingă o elevă, din Republica Moldova, să întrețină cu el raporturi sexuale. Profesorul ar fi sunat-o insistent pe telefonul personal și a invitat-o la cafea, dar eleva a refuzat.

Bărbatul de 60 de ani nu s-a dat bătut și a continuat, promițându-i haine și bani în schimbul unei relații extrașcolare. Tânăra l-a refuzat categoric și a anunțat conducerea școlii, scrie bzi.ro.

Profesorul nu a recunoscut nimic din toate acuzațiile aduse și a dat de înțeles că la mijloc este vorba de o înscenare.

„În actul de sesizare s-a reținut că în zilele de 9 martie 2017, ora 20:01, 14 martie 2017, ora 18:26, și 19 martie 2017, ora 17:43, inculpatul, profesor în cadrul unei unități școlare din municipiul Pașcani, a efectuat trei apeluri telefonice de pe terminalul său mobil pe terminalul mobil aparținând persoanei vătămate în vârstă de 18 ani, elevă la o unitate școlară din municipiul Pașcani, căreia i-a propus să se întâlnească și să-i ofere diferite bunuri pentru a întreține cu aceasta relații sexuale”, au arătat magistrații.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecătoria Pașcani au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a profesorului în vârsta de 60 de ani pentru savârșirea infracțiunii de „hărțuire”.

Profesorul a susținut, imediat după scandal, că nici măcar nu o cunoaște pe eleva cu pricina. Cu toate acestea, câteva înregistrări audio demonstrează contrariul.

„Vorbesc foarte serios, nu fac mișto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puțoi de ăsta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea și am vorbit foarte serios. Îmi ești dragă și aș vrea să ne vedem, să mergem undeva, să îți fac un cadou, un pulovăraș, un bănuț, că tu îmi ești dragă și știu că și ție îți place viața”, se aude pe înregistrarea în care se spune că ar fi vocea profesorul Petrica Anghelus.

Ascultați AICI înregistrarea audio cu profesorul și vedeți ce spun și alți elevi despre el.