Un departament destinat testelor cosmetologice a descoperit că produsele conțin bacterii și mucegai. Cu ajutorul unor camere video sub acoperire au luat probe de la zece magazine, folosind tampoane sterile. Scopul investigării fiind strângerea de probe care au fost apoi testat la New York University la Departamentul de Microbiologie.

Rezultatele au arătat că produsele cosmetice conțin microbi, din cauza accesibilității la produsele care sunt în vânzare înainte de a fi procurate. Mii de potențiali cumpărător testează rujuri, rimeluri și alte produse cosmetice.

Unele produsede accesibile în magazine pentru a fi testate au în strucura lor tulpini de bacterii, care așa cum susține Philip Tierno, director  la NYU Langone Medical Centre de Microbiologie, te pot îmbolnăvi.

Periile s-au dovedit a fi cu cele mai multe bacterii. Make-up experţii sugerează consumatorilor să testeze produsele pe gât, mai degrabă decât pe față. În cazul rujurilor, experiții recomandă să testezi culorile cu propriul deget, chiar dacă și în acest caz sunt multe bacterii, pentru că produsul a fost atins de mai multe persoane.

 Tu ce faci, testezi produsele?

Distribuie articolul: