În ajunul sărbătorilor de iarnă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat 20 de controale inopinate în rețelele de market-uri din capitală. Inspectorii au depista un șir de încălcări a normelor igienice, menționează AGORA.md.

Inspectorii Direcției municipale pentru siguranța alimentelor au întreprins 20 de controale inopinate în perioada 16 – 19 decembrie. ANSA menționează că au fost depistate nereguli printre care, cel mai fregvent nu au fost respectate normele de igienă în pregătirea și păstrarea produselor alimentare.

Totodată, inspectorii menționează că este dificil să fie urmărită corectitudinea progesului preparării produselor alimentare.

Mai mult de atât, consumatorii în unele cazuri, nu sunt informați cu privire la termenul de valabilitate a produselor culinare și de patiserie.

În urma controalelor au fost întocmite 11 procese verbale cu privire la contravenție și 5 prescripții de îndeplinire a neajunsurilor constatate. Administrația unităților comerciale a fost prevenită asupra necesității de intensificare a autocontrolului intern la toate etapele lanțului alimentar.

Sursa: AGORA