Pene, flori din mătase și mult voal - acestea ar fi cele mai importante caracteristici ale colecției de pălării inedite prezentate de Creatoarea Iuliana Chiroșca la Moldova Fashion Days, FW-2017. Astfel, Julie Anne Millinery pare să fi făcut magie, întrucât penele pluteau în aer, iar senzația de boem a fiecărei piese era perfect etalată de măiestria cu care au fost concepute aceste pălării.

„Prima unitate din colecția „Filigran” a fost piesa mea de rezistență – un roșu purpuriu ca focul, care mă caracterizează perfect. Este vorba de pene suspendate care îți dau senzația că plutesc deasupra capului. Toți se întrebau cum am făcut asta… ei bine, e un fel de magie – așa le spuneam la toți. E o creație care vine să rupă tiparele mele și în general colecția de anul asta este foarte îndrăzneață”, ne-a declarat creatoarea Julie Anne, Iuliana Chiroșca.
Iuliana Chirosca Julie Anne
Ne-a interesat denumirea colecției și semnificația acesteia – deci, am întrebat-o pe autoare de ce anume filigran?
„Ăsta este firul din interiorul unui glob electric, care, traversat de curent, devine incandescent. Așa este și cu pălăriile din colecția toamnă-iarnă 2017: când vor fi purtate de femei senzaționale vor crea un aspect incandescent. Bineînțeles, eu reiterez de fiecare dată, o pălărie are nevoie de atitudine, de emoție, de o privire seducătoare, de mișcări unduite, un mers ca pe arcuri, de zgomotul provocator al unor pantofi stilettos și un strop de parfum… de preferință „my burbury”. Asta am avut eu în mintea mea pe tot parcursul procesului de producere. Am vrut să aduc femeia elegantă, într-o lumină provocatoare pentru ochiul bărbatului”, remarcă Iuliana Chiroșca.
Că a muncit foarte mult la această colecție am înțeles din capul locului, de la prima piesă care a fost prezentată pe scenă. Iar despre detaliile întregii colecții, creatoarea Julie Anne Millinery a ținut să precizeze:
„Am pus accentul pe pene, flori din mătase și mult voal. Penele mi-au plăcut mereu pentru dinamica pe care o dau în timpul mersului. Ele practic iau ritmul persoanei care poartă pălăria, sunt mereu în unison cu tine, te susțin și se armonizează perfect. De fiecare dată colecțiile mele au venit să spună ceva despre mine. Anul acesta „asta sunt eu” – într-o formă îndrăzneață, excentrică, provocatoare, emoționantă și poate cu o doza de nostalgie”, recunoaște Iuliana.
Iuliana Chirosca Julia Anne
Am admirat metamorfoza autoarei și mai cu seamă rezultatul acestui proces. Un mix extraordinar dintre eleganța feminină și nota provocatoare a fiecărei pălării vin să completeze cele spune mai sus: o femeie care poartă o pălărie creată de Julie Anne Millinery este mai puternică!  
„Am trecut printr-un proces de metamorfoză foarte dur pentru mine și poate traumatizant pe alocuri… schimbare care m-a făcut să apăs pedala până la podea ca să demonstrez cine sunt și că eu pot. Succesul în sine necesita și „plăți” – am achitat carmic pentru succesul meu. Probabil că s-a meritat, iar eu nu regret nimic. Sunt o fatalistă și consider că soarta și-a decontat prețul pentru acest succes. Un preț poate prea mare”, recunoaște pentru EA.md Iuliana Chiroșca.
 
Foto: Elena Andronache