Conturul ochilor este probabil cel mai important accent în materie de make-ul din acest sezon. Toamna asta, fashionistele au toată oportunitatea de a-și demonstra talentul artistic prin forma liniilor, textura și în special prin culoarea conturului ochilor. Cum anume puteți experimenta pentru a obține un contur intens, aflăm dintr-un material publicat recent în revista Cosmopolitan.

Formele neobișnuite

Puteți obține ochi de felină dacă veți spori un pic efectele conturului prin adăugarea mai multor „cozi” lungi până aproape de sprâncene. Colecția de toamnă-iarnă 2014/2015 a mărcii Zac Posen, defilată în cadrul săptămânilor de modă, demonstrează acest experiment!

Colecțiile Jean Paul Gaultier au experimentat într-un alt mod forma „cozii” conturului, care este lungă și conține o întorsătură bruscă spre final.

Nu putem spune același lucru și despre accentul experimentat de Anthony Vaccarello, Marchesa sau Holly Fulton. Make-up artistul Tom Pecheux, care a machiat modelele brandului Anthony Vaccarello, a folosit contur umed din două culori în machierea manechinelor. Vă vine să credeți sau nu, dar acesta a trasat liniile cu ajutorul aței dentare! 

Culoarea neobișnuită

Dacă doriți să vă accentuați privirea cu o nuanță foarte intensă, sfatul artiștilor make-up este să nu conturați întreaga linie de la baza genelor, ci doar jumătate (spre exterior), pentru că anume așa efectul va fi maximal.

În cazul în care nu vrei să-ți pui creativitatea la încercare în fiecare dimineață, poți opta pentru culorile accentuate ale dermatografului pe care îl alegi. Casa de modă Chanel recomandă culorile neon. 

Kenzo a promovat bleumarinul intens în cadrul defileurile sale.

Spre deosebire de alte case de modă, Christian Dior a folosit creionul de ochi nu doar pentru contur, ci și pentru machierea propriu-zisă a pleoapelor cu nuanțe strălucitoare, tip albastrul mării.

Foto: COSMOPOLITAN

Distribuie articolul: