Tamila are 75 de ani și își duce viața, alături de alte suflete, la fel de necăjite ca ea. Femeia se află în Azilul Republican de Pensionari și Invalizi. Zilele sale erau, probabil, mai luminoase dacă nu avea un picior amputat până mai sus de genunchi, fapt care îi îngreunează deplasarea chiar și pentru nevoile personale. Tamila are două mari vise, pe care ni le-a dezvăluit printre lacrimi. 

„Am 75 de ani și mă numesc Tamila. Doresc în fiecare minut și secundă, și oră, și în fiecare zi să-mi văd copiii. Iar ei nu pot să vină acum! Nu au permis de a părăsi republica. Sunt în Israel. Doi fii. Vorbim la telefon. Cum altfel să mai vorbesc cu ei? Ei în fiecare zi îmi spun ce mănâncă, cum au gătit: „Îți mulțumim mămică că ne-ai învățat să preparăm mâncarea!””, dezvăluie emoționată femeia.

Un alt vis, și el important, este de a ajunge la un specialist care îi va spune dacă poate sau nu, să-i fie fixată o proteză, pe care femeia și-o dorește enorm. Are de parcurs doi metri până la toaletă, dar cu proteza lumea ei s-ar lărgi, ar putea ieși la plimbare.

„Vreau foarte mult să ajung la medicul care ia măsurile. Și face proteze. Dacă el va spune că se poate, acesta ar fi visul meu, deoarece… Vedeți cât trebuie să merg până la colț, iar acest lucru înseamnă că voi putea folosi toaleta. Aici se termină totul…”, povestește Tamila.

AICI descoperă și celelalte vârste/femei din proiectul CEvreaEA.

Ne-am aventurat, în cinstea aniversării a celor 9 ani de activitate, în inițierea unui proiect cu femei și despre femei. Astfel, timp de 90 de zile, 90 de femei cu vârste diferite, vor răspunde la una dintre cele mai misterioase întrebări – „CE vrea EA?”.

Vezi și: Evghenia Osinsean: „Deși am deja 74 de ani, eu cred că încă sunt tânără” (Video)