Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, sunt acuzaţi că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din estul statului american Oregon, relatează realitatea.net.
Poliţiştii federali i-au arestat joi pe John Wesley Walker, fost adjunct de şerif în ţinutul County, pe Irina Walker şi alte 16 persoane în Oregon şi Washington. John Wesley Walker şi Irina Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale. Aceștea mai sunt inculpate pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013.

“Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state”, a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon. “Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale”, a adăugat procurorul.

Astfel, John Wesley Walker și Irina Walker riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Irrigon, în ţinutul Morrow, statul Oregon.

Alteța Sa Regală Irina, Principesă a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 28 februarie 1953, la Lausanne, Elveția. Este a cincea pe linia succesiunii la șefia Casei Regale române și la tronul României. Principesa Irina a locuit cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Are doi copii, Mihai și Angelica din prima căsătorie. Din 2007, Principesa Irina este căsătorită cu John Wesley Walker și locuiește în statul Oregon.

Distribuie articolul: