“Toţi am fost, suntem sau vom fi, la un moment dat, mentori pentru cineva.” – aceasta a fost fraza care i-a adus pe invitaţi la evenimentul de lansare a Programului Naţional de Mentorat pentru Femei. Mai mult conceptul de mentorat urmează să fie dezvoltat în cadrul programului, pe durata a 12 luni. La evenimentul de deschidere, care a avut loc pe data de 4 octombrie, au participat doamne influente din diferite domenii de activitate, dornice a afla mai multe despre ceea ce înseamnă „mentoratul”, precum şi a se implica ulterior în aplicarea acestor noţiuni în practică.

Excelenţa Sa, Ingrid Tersman – ambasadoarea Suediei în Republica Moldova a ţinut un discurs întru susţinerea ideii inovative a proiectului, menţionînd că „Nu există o zi anume în care să înceapă un astfel de program. Mentoratul este binevenit la orice moment al vieţii.” În acelaşi spirit de apreciere a proiectului a fost alocuţiunea ţinută de Marie Moser – preşedinta Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova, remarcând faptul că are certitudinea unui adevărat succes, deoarece speră ca în urma stabilirii relaţiilor între participante şi mentori, mai multe doamne vor reuşi să se afirme în sfera lor de activitate.
De asemenea, ea a ţinut să precizeze că unul dintre cele mai mari avantaje va fi anume crearea unei reţele de persoane noi, care, de altfel, a şi început la evenimentul de lansare. Acest lucru a fost sesizabil încă din primele minute, când invitatele nu au ezitat să-şi împărtăşească reciproc din experienţele şi obiectivele lor.

„Unul dintre cele mai importante lucruri într-o relaţie de mentorat este anume setarea obiectivelor”. Despre aceasta a vorbit Lisa Rismiller, director la Centrul pentru Femei, al universităţii Dayton, din Ohio.
Prezentarea completă a proiectului a fost făcută de către managerul de proiect, Olga Melniciuc, care a invitat doamnele să-şi exprime interesul şi dorinţa de a deveni mentori pentru participantele programului. Primele doamne care şi-au exprimat această dorinţă au fost Excelenţa Sa, Ingrid Tersman şi directorul Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Programul Naţional de Mentorat se va desfăşura 12 luni,timp în care 37 de femei vor încercă să ia cît mai multe cunştinţe şi informaţii de la cele care le vor fi mentori.

Distribuie articolul: