L-am prins pe celebrul neonatolog și pediatru în primele zile de după vacanța sa cu familia în Turcia. L-am luat la o plimbare prin hopurile Chișinăului ca să aflăm de ce totuși nu revine pe Facebook, prin urmare și pe grupul „Ask a doctor”, pagina favorită a mămicilor din Moldova. 

„În fiecare zi mă gândesc să reîncep activitatea grupului Ask a Doctor…probabil nici nu va mai fi agitația de atunci, s-ar putea să nu îi mai intereseze atât de mult ceea ce se întâmplă acolo pe medicii care criticau grupul. Cred că mă atacau din invidie, spuneau că nu e ok să oferim consultații online, cu toate că în acel grup erau multe sfaturi de îngrijire, de orientare a mmicilor. Ofeream soluții numai în cazuri foarte lejere, de exemplu dacă vorbim despre o candidă bucală…mămica a făcut poza la limbuță și se vede clar că e candidă, atunci se recomandă un tratament local”, explică Mihai Stratulat.

Tot colegii de breaslă binevoitori și-au exprimat opinia că Mihai Stratulat nu ar trebui să activeze în calitate de pediatru, pe motiv că nu are studii și că a învățat meseria de la tatăl său, celebrul Petru Stratulat. Ce le răspunde, aflați din interviu. Tot Mihai vă povestește despre cauza ratei înalte de spitalizare a copiilor în Moldova și a tendinței medicilor de a prescrie liste fără capăt cu medicamente, atunci când tot ce se cere de la părinți de fapt, pentru tratarea copilului, este…răbdarea.