„Un lucru vreau să vă spun. Cimitirul este un loc curat, liniștit, luminos, are o vibrație de frecvență înaltă. Fiecare a observat că oamenii vorbesc în șoaptă atunci când calcă pe teritoriul cimitirului. Oamenii încep să se roage, alții fac meditație. Dacă ceri ceva în cimitir, sigur se va împlini! În fiecare dimineață, trec prin cimitir și îmi binecuvântez ziua. Îmi resetez gândurile. Le spun mulțumesc spiritelor pentru că ne ajută să activăm, să avem grijă de cimitire”, ne-a mărturisit Ludmila Boțan în timpul interviului pentru rubrica „Prin hopuri...spre stele”. 

Deși gestionează cimitirele din Chișinău, ocolite de foarte mulți oameni, Ludmila Boțan este mereu solară și pozitivă. Există și o explicație pentru atitudinea ei atât de optimistă. Ea crede în Dumnezeu și consideră că nimic din cele ce se întâmplă nu sunt lucruri simple coincidențe. Nașterea și moartea omului nu sunt evenimente întâmplătoare.

„Venim aici, pe Pământ, pentru a învăța lecții. Sufletul nostru a ales corpul în care trăim noi, respectiv și experiențele sau provocările. Greșelile pe care le facem corespund unui program pe care trebuie să îl îndeplinim. În momentul în care moare un copil părinții trebuie să își pună întrebarea: „ Cu ce …sau unde am greșit?” Moartea copilului vine ca o lecție.”

Ludmila Boțan mai crede că moartea trebuie văzută ca un simplu program care s-a încheiat, iar sufletul va prinde o nouă viață ulterior.

Citește și: Șefa Combinatului Servicii Funerare a creat o inimă din 2017 lumânări ca să felicite familia, prietenii și omenirea cu ocazia Zilei Îndrăgostiților

Atitudinea pozitivă a șefei cimitirelor se mai explică și prin sport. Aleargă, înoată și se mișcă toată ziua. Nici măcar tocurile înalte nu o opresc. Dar mai multe aflați din interviu.

Vezi și:  Prin hopuri cu… Oleg Efrim – avocat și ex-ministru al Justiției. Află de ce are în mașină o carte audio despre mânie

Prin hopuri cu…Olga Kulik – femeia de la cârma avionului, mașinii, motocicletei și…iahtului

              Prin hopuri…cu Lilu. Află când se simte „marfă” și dacă își dorește un băiețel

              Prin hopuri…cu Mihai Stamati – designerul care va instala în centrul Chișinăului câteva bănci create dintr-un copac. Vezi proiectul