Mămica Alăptează a dat startul workshop-urilor dedicate alăptării. Duminica trecută (5 aprilie) a organizat primul său seminar destinat graviduțelor „Bazele Alăptării”. La eveniment au fost prezente 20 viitoare mămici, care au avut parte de mai bine de trei ore dedicate alăptării, întrebărilor și răspunsurilor, cadourilor și bunei dispoziții.

Workshop-ul a fost prezentat de către consultantele în alăptare și cofondatoarele proiectului – Olga Gutium și Alina Shmurun.  Graviduțele au aflat de la acestea despre poziționarea corectă la sân a nou-născutului, despre pozițiile de alăptare, principiile de bază ale alăptării și au acordat o mulțime de întrebări consultantelor proiectului.

Mămicile au aflat la seminar că laptele matern conține circa 500 de componente absolute necesare pentru bebeluș, în timp ce orice formulă de lapte are doar 50, majoritatea fiind sintetice.

„Laptele matern se formează din timpul sarcinii și este creat de organism fiziologic, astfel încât să corespundă exact necesităților copilașului care e în burtică”, a ținut să remarce Olga Gutium.

Hrănirea micuțului, chiar din prima zi, trebuie făcută la solicitarea copilului, deoarece acest lucru are nu doar rolul de hrană dar și de alinare a durerilor, comunicare cu mamă, calmarea fricilor, lipsurilor, etc. Pentru a evită probleme de alăptare copilașul nu trebuie hrănit cu sticluța și nu e cazul să îi dăm suzetă, sunt de părere specialistele în alăptare invitate la eveniment.

echipa Mămica Alăptează

„Mi-au plăcut foarte mult sfaturile pentru poziția corectă a copilului în alăptare, asta deoarece cu primul bebeluș am suferit mult pentru că nu știam cum să îl aplic correct. Ni s-a explicat cum trebuie să apuce corect bebe sânul, acest lucru fiind important și în prevenirea colicilor. Foarte util seminarul”, a remarcat Daniela, una dintre participante. La final, paticipantele au avut parte de suporturi informative și cadouri din pa\rtea partenerilor workshopului.

Aduce mulțumiri deoseite fotografei Irina Spinei pentru munca ei și pentru imortalizarea întâlnirii noastre.

 SURSA: Mămica Alăptează

Distribuie articolul: