Testul MDDScore este promovat ca fiind primul de tip obiectiv de stabilire a diagnosticului, statisticile arătând că analizele de acest gen sunt mult mai bine primite de pacienţi decât evaluarea unui psihiatru, relatează Take Part.

Teste intreprinse până acum au arătat că MDDScore are la fel de multă acurateţe ca diagnosticele făcute în urma celor mai riguroase evaluări. 

Cei care au lucrat la acest test au pornit de la observaţiile conform cărora altfel reacţionează pacienţii în faţa unor rezultate în urma unui test de sânge, acceptându-le şi dându-le credit cu mai multă uşurinţă, ceea ce înseamnă că şi tratamentul poate demara rapid. 

Deodată aceştia văd rezultatele unui test de sânge, care le arată: “Aceasta este boala de care suferi. E ca oricare altă boală. Nu e doar în capul tău. Nu e vina ta”. Iar rezultatul e că se implică activ în procesul de vindecare, explică unul dintre specialiştii care au lucrat la obţinerea testului. 

Din păcate, însă, preţul unui astfel de test este, pentru moment, în SUA, de 745 de dolari. Eventuala sa popularitate ar putea duce şi la costuri mai scăzute. 

Distribuie articolul: