Unsprezece participanţi şi tot atâţia reprezentanţi mass media au participat la cea mai gustoasă întâlnire a anului. Au gătit, au băut şampanie, dar şi au aflat cele mai „ascunse” secrete ale bucătarului Petru Scaleţchi.
Salata cu Rucola, ruladă delicioasă de pui la cuptor şi tiramisu sunt doar câteva din bucatele gătite de participanţii la primul curs de Artă culinară Gurmand. Elevii primei şcoli de artă culinară, inaugurată ieri la Chişinău, au început prin a învăţa ce înseamnă etica la masă şi a diferenţia cuţitele pentru peşte de cele pentru caşcaval. După ce au prins din secretele eticii la masă, sub îndrumarea lui Petru Scaleţchi, cei 11 ucenici au început a găti gustările delicioase.
Prima a fost salata, însoţită de alte câteva reţete de salate numai bune de gătit de Revelion. Salata cu Rucola a fost garnisită cu cel mai bun parmezan italian, Parmigiano Reggiano, oferit de sponsorii evenimentului, Casa Rinaldi, dar şi cu cel mai rafinat ulei de măsline tot de la Casa Rinaldi.

Modul de preparare a bucatelor calde a fost explicat cu mare dibăcie de bucătarul-şef Petru Scaleţchi. Secretul a constat, în special, în modalitatea de a pregăti rulada din carne şi a o înfăşura corect în folia de staniolă.

În timp ce carnea a fost dată la cuptor, elevii şcolii de artă culinară au pregătit garnitura într-un set practic de vase cu strat ceramic neaderent și cu capac, de la sponsorii evenimentului DELIMANO. Aceste oale sunt special folosite pentru prepararea rețetelor de bază. Organizatorii au ales anume aceste cratiţe fiindcă au capac din sticla Pyrex de calitate, au un strat ceramic de calitate superioară și maner ergonomic, în ele poţi găti cu grasime mai puţină sau chiar deloc și să păstrezi, în acelaşi timp, toată savoarea şi vitaminele alimentelor.

Desertul gătit de participanţi a fost luat acasă , pentru cei dragi.

Gazda evenimentului, Sergiu Găluşcă a explicat cum să alegem spumantul corect pentru mesele de sărbătoare, să fie calitativ şi suficient de maturat.

Toţi participanţii au plecat acasă cu şorţurile în care au gătit, cu un certificat, dar şi bună dispoziţie.

Mai multe fotografii de la eveniment le găsiţi pe pagina nostră de Facebook.

Distribuie articolul: