La Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, în acest week-end s-au mâncat cireşe pe săturate. A avut loc prima ediţie a Festivalului Cireşelor şi Vărzarelor. Locuitori din şapte sate au preparat diferite bunătăţi culinare din aceste fructe. Vizitatorii au putut să le procure în stare proaspătă, dar și să bea ţuică din cireşe. Participanţii la festival s-au întrecut la pregătit bucate. Aşa că de la eveniment nu au lipsit magiunul, plăcintele, clătitele şi alte prăjituri, toate având ca ingredient principal cireşele. Îmbrăcate în costume populare, gospodinele şi-au lăudat preparatele aşa cum au ştiut mai bine.

Plăcintele şi cireşele au fost degustate şi apreciate de o comisie specială. Dacă prăjiturile au fost gratuite, pentru cireşe vizitatorii au trebuit să umble la buzunar. Iar după ce au mâncat cireşe pe săturate, vizitatorii festivalului au trecut la grătar.

 

Ideea de a organiza un astfel de festival aparţine unui localnic. Primarul a susţinut iniţiativa. În cadrul evenimentului a fost organizată şi o expoziţie de sculpturi din lemn de cireş, dar şi mai multe concursuri. Festivalul a culminat cu o horă.

Sursa: Ialovenionline.md

Distribuie articolul: