Te-a cerut, ai acceptat, ți-a pus inelul pe deget și v-ați sărutat pecetluind gestul … ce rămâne de făcut? În mod normal, fiecare cuplu își fixează o dată sau știe că există o perioadă pe care o preferă pentru înfăptuirea nunții. În contextul actual, să găsești un restaurant pe măsura dorințelor tale și a bugetului este o adevarată provocare, de aceea, de cele mai multe ori, data nunții se fixează în funcție de acest aspect. Odată ce ați găsit restaurantul și data este fixată, începe numărătoarea inversă!

Dacă te hotărăști să apelezi la serviciile unei firme de organizat evenimente, vei fi scutită de multe telefoane, e-mailuri, vizite în căutarea locației perfecte. Însă, chiar și așa, dacă vrei ca totul să poarte semnătura voastră, trebuie să te implici.

Așadar:

1. Prima provocare este să găsești restaurantul ideal. În căutarea lui, trebuie să ții cont de numărul de persoane ce vin la nunta ta. Încearcă ca împreună cu viitorul soț să întocmești o listă cât mai precisă din punct de vedere numeric. E de preferat ca după ce ați stabilit numărul invitaților, comunică restaurantului cu 6-10 meniuri în plus, ca să nu ai surprize, însă nu uita că fiecare meniu se plătește. De asemenea, foarte important de aflat este dacă băutura va fi inclusă în meniu sau dacă vă puteți aduce voi băuturile preferate din altă parte. Nu uita să întrebi conducerea restauratului despre onorariul chelnerilor.

2. Alege biserica la care vreți să faceți nunta și găsește-ți timp pentru a vorbi cu preotul cât mai devreme. Întreabă despre detalii precum durata slujbei, câți preoți asistă la ceremonie, dacă există cor și, la final, costul serviciului. Stabilește o oră cât mai apropiată de ora când mergeți la restaurant.

3. Acum că știi data, locația restaurantului și biserica unde se ține cununia religioasă este timpul să alegi invitațiile și să le distribui. Cu cât cei dragi știu din timp, cu atât le vei oferi șansa să vină la nunta ta. Nu uita să le ceri confirmarea prezenței. Este necesar pentru a estima corect numărul de persoane prezente la nuntă.

4. Nu uita de DJ sau de formația care-ți va cânta. În ultimul timp, multe cupluri renunță la contractarea unui band de muzicieni și preferă serviciile unui DJ care să pună melodiile preferate de cuplu și de meseni. Ai grijă ca restaurantul să aibă spațiu pentru pupitrul Dj-ului și ca acesta din urmă să dețină tot “arsenalul” tehnic de care are nevoie. Stabilește o întâlnire cu DJ-ul și dă-i o listă cu stilurile de muzică și melodiile preferate. De asemenea, nu uita de dansul mirilor – pe ce melodie vrei să dansați?

5. Contractează o firmă de decorațiuni care să se ocupe de amenajarea sălii. Gândește-te ce combinație de culori preferi, pentru că acestea vor fi culorile nunții tale, în jurul cărora se va învârti întreaga cromatică a decorațiunilor. 

6. Cu aproximativ două luni înaintea nunții trebuie să începi alcătuirea trusoului. Rochia este piesa de bază din ținută, toate celelalte accesorii alegându-se în funcție de aceasta. Așadar: pantofii – trebuie să fie cei mai frumoși și confortabili. Grea misiune, dar trebuie să reușești, pentru că vei sta încălțată cu ei mai mult de 12 ore! 

7. Alegerea accesoriilor se face în funcție de modelul rochiei. Dacă ai un model de rochie complex, brodat pe corset, alege un minimum de accesorii, o pereche de cercei fiind suficientă. Dacă rochia este simplă, atunci poți opta pentru un colier și o pereche de cercei care să-ți completeze ținuta. Din ce în ce mai multe mirese renunță la clasicul voal, alegând în schimb nota romantică dată de o voaletă sau nonconformismul unei pălării.

8. Acum că ești gata, trebuie să te ocupi și de viitorul soț! Hotărâți împreună ce tip de costum va purta, dacă vrea unul de ceremonie realizat din trei piese, cu papion sau lavalieră. Sunt detalii pe care bărbații pun foarte mult preț și au nevoie, de cele mai multe ori, de ajutorul și îndrumarea noastră.

9. Nu uita de domnișoara / domnișoarele de onoare. Sfătuiți-vă împreună ce ar trebui să îmbrace, alegeți modelul de rochie și culoarea acesteia.

10. Pe ultima sută de metri, nu uita de tort, de buchetul miresei și al nașei, lumânările de cununie și jartieră.

Sursa:  www.pregatiredenunta.ro 

Distribuie articolul: