Regina Elisabeta a II-a, împreună cu membrii familiei regale, au avut duminică o croazieră pe fluviul Thames. O mie de ambarcaţiuni s-au adunat pe Tamisa, în Londra, pentru marea paradă nautică dedicată jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a. A fost un spectacol grandios, care poate fi comparat doar cu festivităţile de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

Pentru a ajunge la barja regală, regina Elizabeth şi soţul ei, prinţul Philip, au împrumutat o ambarcaţiune a Royal Britannia, iahtul care a acompaniat-o pe suverană în călătoriile sale pe toată mările globului timp de 43 de ani, până în 1997. Regina, în vârstă de 86 de ani, a purtat o ținută semnată de stilista sa personală, Angela Kelly, dintr-o ţesătură decorată cu cristale şi brodată cu fire de aur şi argint.

Ploia şi temperaturile reci, nu i-a făcut pe oameni să renunțe la parada de duminică. Unele persoane au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în corturi amenajate de-a lungul fluviului pentru a fi sigure că prind un loc în primele rânduri. 

Luni, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, va avea loc şi un concert extraordinar în faţa palatului Buckingham, la care vor participa nume sonore din industria muzicală, precum Paul McCartney, Tom Jones, JLS, Robbie Williams, Kylie Minogue, Annie Lennox, Alfie Boe, Jessie J, Shirley Bassey, Cliff Richard şi Ed Sheeran.

Urmăriți galeria de poze publicate de The Guardian.

Distribuie articolul: