Marea Britanie sărbătorește! Sâmbătă dimineață, ducesa de Cambridge a adus pe lume o fetiță durdulie și perfect sănătoasă. La aproape 10 ore de la naștere, însă, mama și fiica au părăsit teritoriul clinicii la care au fost internate și și-au făcut apariția în public, alături de William și prințul George. În fața clinicii i-au așteptat zeci de jurnaliști și fani de-ai Familiei Regale, care au stat zile de-a rândul lângă clinică pentru a reuși să surprindă imagini unice cu mica prințesă. Cum arată moștenitoarea, vedeți mai jos.

La doar 10 ore după ce a adus pe lume o fetiță, ducesa de Cambridge a părăsit maternitatea la care a născut și a mers acasă împreună cu fetița nou-născută, dar și cu bărbații care au așteptat atât de mult venirea pe lume a moștenitoarei: prințul George și ducele William.

În fața a zeci de camere de fotografiat, Kate și William au pozat în premieră compania fetiței lor. Deși dormea, copila a fost surprinsă perfect de camerele de fotografiat, iar mulți jurnaliști deja au sesizat asemănarea uluitoare cu fratele său. Prințul Charles și Diana au pozat în fața jurnaliștilor în același loc, la scurt timp după nașterea prințului William, în 1982.

Prințesa a venit pe lume la 08:34 dimineața, iar la 18.00 deja părăsea teritoriul clinicii, împreună cu familia sa. Fetița a fost înfășurată cu un șal alb, iar pe cap i-a fost îmbrăcată o bonetă.

Însăși ducesa a ales să poarte, pentru ieșirea publică, o rochie galbenă, cu print floral, semnată de preferatul său designer vestimentar Jenny Packham. De notat că după prima naștere, Kate a ales să poarte o rochie albastră, cu buline albe, creată de către același designer. Ambele ținute au fost croite la comandă.

foto: people.com

foto: people.com

Mica prințesă cântărea, la naștere, circa 3,7 kilograme, iar la clinica St. Mary’s s-a născut nu doar tatăl său, ci și unchiul Harry. Kate a născut cu o săptămână mai târziu de termenul stabilit.

Deși la clinică există medici calificați, nașterea ducesei a fost asistată de medicii Familiei Regale. La naștere a asistat, de altfel, și soțul ducesei de Cambridge. Prințesa este a patra pretendentă la tron și va fi numită Alteța Sa Regală Principesa (prenumele) de Cambridge. Numele copilului nu este cunoscut încă, dar „Alice” și „Charlotte” sunt cele mai populare prenume de la casele de pariuri.

Nimeni nu a fost sigur că la clinică, micul George va veni împreună cu tatăl său, astfel că mare le-a fost mirarea zecilor de fotografi să surprindă prezența băiețelului de 21 de luni în brațele tatălui său. George s-a cam sfiit de blitz-urile camerelor de fotografiat, dar le-a demonstrat tuturor că poate merge de unul singur. Cei doi au fluturat din mâini în fața jurnaliștilor și și-au căutat de drum.

Kate a fost așteptată să petreacă o noapte la Palatul Kensington cu nou-născuta și prințul George, înainte de retragerea familiei la Anmer Hall din Norfolk, la părinții ducesei.

  Sursa: Daily Mail