R. Moldova și-a desemnat reprezentantul la Eurovision 2014, care în acest an se va desfășura la Copenhaga, în Danemarca. Este vorba de Cristina Scarlat care a interpretat piesa „Wild Soul”, anunță UNIMEDIA. Interpreta a acumulat punctajul maxim necesar (10 din partea publicului și 12 din partea juriului). Iată primele declarații ale artistei după ce a aflat vestea.

Deși a fost a doua după voturile publicului, pe locul I cu peste 11 mii de voturi clasându-se Boris Covali, Cristina Scarlat a fost favorita juriului de specialitate, acumulând 12 puncte. Pe locul II, juriul a preferat-o pe Lucia S și abia pe III pe Boris Covali. Astfel, Cristina e cea care ne va reprezenta anul acesta țara la Copenhaga, unde se va ține cea de-a 59-a ediție a celui mai important concurs de cântec din Europa.

Foarte surprinsă de apreciarea publicului, dar și a juriului, Cristina Scarlat a rămas pentru câteva clipe fără replică. Imediat după evoluarea sa în scenă în calitate de câștigătoare, Cristina a declarat pentru postul public de televiziune că este șocată: “Eu am fost mereu sinceră, vă spun și acum foarte sincer: Sunt Șocată. Chiar nu m-am așteptat. ‘Wild Soul’ este despre mine, despre un suflet sălbatic, despre tot ceea ce s-a întâmplat în seara aceasta pe scenă…”.

“Nu am prieteni oligarhi, soțul și părinții mei sunt oameni de artă, simpli, așa că eu țin să mulțumesc din suflet publicului care a votat pentru mine, a depus suflet în aceasta și a cerzut în mine”, a declarat interpreta. Amintim că într-un interviu acordat revistei PentruEA.md Cristina a spus că nu este adepta cumpărării voturilor, vrea să participe într-o competiție cinstită, în care să câștige cel care este mai bun și merită.

Cea de-a 59 ediţie a concursului internaţional Eurovision va avea loc la Copenhaga, între 6 şi 10 mai. Reprezentantul Moldovei va evolua pe 6 mai, alături de concurenţi din alte 15 ţări, între care Rusia, Ucraina, Letonia, Armenia. În finală vor figura 16 intepreţi.

La ediţia Eurovision 2013, reprezentanta țării noastre, Aliona Moon, a ocupat locul 11, iar în 2005, a fost înregistrată cea mai bună prestaţie. Atunci, formaţia „Zdob şi Zdub” s-a situat pe locul șase.

Partenerii celei de-a 10-a ediţie, jubiliare, a Selecţiei Naţionale Eurovision sunt Banca comercială Moldova Agroindbank – deţinătoarea titlului de cea mai responsabilă bancă faţă de societate – şi compania de telefonie mobilă Orange Moldova. Organizator: Compania „Teleradio-Moldova”.

Distribuie articolul: