Oricărui călător îi place să profite la maximum de călătoria pe care o plănuieşte la un moment dat într-un oraş nou. Sau într-unul văzut a mia oară, deopotrivă. Experienţa călătoriei în sine presupune, de fapt, că ne transformăm în mici bureţi, gata să vedem tot, să trăim cât mai multe experienţe, să gustăm câte puţin din fiecare provocare ce ni se aşază la picioare în noua aventură. Şi pentru că vine primăvara (în sfârşit!) pe bătrânul continent european, planurile pentru escapade în oraşele din Europa, fie pentru un weekend prelungit, fie pentru mai multe zile, nu mai contenesc. De pretexte nu ducem niciodată lipsă. Vrem să vedem un castel pe care l-am ratat până acum, vrem să “prindem” Turneul de Tenis din Paris, la care visăm de prea multă vreme să ajungem, vrem să experimentăm obiceiurile praghezilor, de exemplu, şi faimosul lor festival al berii.

Îţi sună cunoscut?

Ne-am gândit să-ţi venim în ajutor, aşa că începând cu luna aceasta lansăm o nouă rubrică aici, pe blog: Calendarul evenimentelor lunare din Europa. Poate de unele nici nu ştiai, poate de altele ai uitat în forfota de zi cu zi, poate aveai nevoie de un mic imbold ca să mergi sau poate aveai, pur şi simplu, nevoie să vezi totul ordonat, negru pe alb, ca să te poţi hotărî unde să mergi mai întâi.

Luna mai e bogată în evenimente care mai de care mai tentante, de la cele artistice (film, muzică, dans) până la cele sportive sau până la târguri culinare, din Praga până în Dublin. Iată cum se distrează europenii luna asta. Scoate pixul şi notează:

 

1. Festivalul Vinului

 

Roma, Italia

Când: 4 – 5 mai

Unde: Città del Gusto, Via Fermi Enrico

 

 

2. Grand Prix Formula 1, Circuitul Catalonia

 

Barcelona, Spania

Când: 11 – 13 mai

Unde: Mas La Moreneta,  Montmeló

 

3. Festivalul de Dans din Dublin

Dublin, Irlanda

Când: 14 – 26 mai

Unde:Instituţii culturale din Dublin, 

 

4. Eurovision 2013

Malmö, Suedia

Când:14 – 18 mai

Unde: Malmö Arena, 

 

5. Festivalul de Film de la Cannes

Cannes, Franţa

Când: 15 – 26 mai

Unde: Cinéma de la Plage 

 

 

Distribuie articolul: