Ieșirile în parcuri sunt permise în perioada stării de urgență, iar purtatul măștii de protecție rămâne obligatoriu. De asemenea, sunt interzise plimbările în grupuri mai mari de trei persoane. Excepție fac familiile cu un număr mai mare de membri. Despre asta a anunțat  într-o intervenție live pe Facebook primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, scrie Agora

„Astăzi a votat toată comisia municipală să fie admise intrările în parc. Este cel puțin straniu că poți să mergi la piață, la centrul comercial, să mergi în transportul public și să nu vii în parc”, a spus edilul.

Ceban a mai precizat că este permisă și aflarea copiilor pe terenurile de joacă. Părinții însă trebuie să poarte masca de protecție.

Amintim că în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Propunerea Guvernului a fost aprobată prin votul a 52 de deputați din Legislativ în ședința din 31 martie.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Aureliu Ciocoi a argumentat necesitatea instituirii stării de urgență în țară prin faptul că un Guvern în demisie nu poate avea mandat deplin pentru a iniția anumite acțiuni necesare în gestionarea pandemiei, menționând printre acestea rectificări bugetare, activarea centrului de control și aplicare de sancțiuni. La acea etapă, Ciocoi a recunoscut că Executivul nu are un plan concret de acțiuni care ar fi necesare de întreprins imediat.

CSE a prezentat un set de măsuri restrictive pe perioada stării de urgență. De exemplu, se interzice circulația persoanelor în municipiul Chișinău și Bălți pe timpul nopții între orele 23:00 și 05:00.