Potrivit ZDG, Ion Ceban, a fost amendat cu 7500 de lei de magistrații Curții de Apel Chișinău pentru neexecutarea efectivă a hotărârilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău. Acestea prevedeau restabilirea lui Valentin Vdovicenco în funcția de vicepretor al sectorului Râșcani, achitarea salariului pentru perioada absenței forțate de la locul de muncă, precum și 2000 de lei sub formă de cheltuieli pentru acordarea asistenței juridice suportate în instanța de apel. 

Decizia a fost emisă pe 4 mai de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ, în componența magistraților – Anatolie Minciuna, Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru.

La începutul lunii mai, Ceban a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău, însă instanța a respins recursul depus de primar și a constatat drept justificată concluzia instanței de apel de aplicare edilului capitalei a amenzii pentru neexecutarea actelor judecătorești și acordare a termenului pentru executarea acestora.

„Potrivit dispoziţiei contestate, motivul revocării din funcţie a servit demersul pretorului sectorului Centru, Vlad Melnic. Ţine să menţioneze că cu acest demers nu a luat cunoştinţă deoarece i s-a refuzat eliberarea copiei acestuia de către Secţia Resurse umane a Primăriei municipiului Chişinău din motivul că a refuzat să semneze dispoziţia de revocare din funcţie. Orice nu ar fi indicat în acest demers, nu corespunde realităţii, motivele invocate fiind inventate de către pretor de nevoie, la indicaţia directă a primarului general al municipiului Chişinău, Ion Ceban. În realitate, consideră că motivul demiterii sale este bazat pe criterii politice. Pe parcursul perioadei de lucru, în funcţia de vicepretor al sect. Centru, Chişinău, nu a fost sancţionat disciplinar, nu a avut nici o dată obiecţii sau critici vizavi de executarea corectă a obligaţiunilor de muncă”, arată decizia decizia Judecătoriei Chișinău din 24 noiembrie 2020.

Aici găsești documentul:

Sursa: ZDG

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: