Mâine, 8octombrie, 2014 va avea loc Forumul Național al Femeilor Primari, cu genericul „Femeile C.E.R. – Cote, Egalitate, Reprezentare”, care are drep scop identificarea măsurilor de asigurare a participării și reprezentării adecvate a femeilor în poltică și în procesele decizionale.

Forumul va oferi o platformă pentru un dialog direct și deschis între 250 femei primari, viceprimari, consilieri din întreaga țară pentru a face schimb de opinii privind egalitatea de gen în politică: probleme, necesități și soluții pentru asigurarea participării adecvate a femeilor în viața politică și în procesele de luare a deciziilor. În urma discuțiilor va fi elaborată o rezoluție ce va fi adusă la cunoștința reprezentanților Parlamentului, Guvernului și ai partidelor politice.

Acest eveniment este organizat de femeile primari cu susținerea Programului „Femeile în Politică” implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.

Rezoluția finală a evenimentului va conține măsurile de asigurare a participării și reprezentării adecvate a femeilor în poltică și în procesele decizionale și va fi prezentată presei, dar și prim-ministrului și președintelui Parlamentului RM. Evenimentul va avea loc în incinta sălii de conferință „Courtyard” a hotelului „Codru” (str. 31 august 1989, nr. 127, Chișinău).

Distribuie articolul: