Se întâmplă tot mai des să admirăm proiectele foto ale artiștilor care vor să pună în valoare chinul așteptării, minunea facerii și sentimentul fericit al maternității. Cel mai nou proiect în acest sens vizează o serie de mămici care își în brațe pruncii născuți de o zi. Cum arată chipurile emoționate ale mamelor, vă arătăm mai jos.

Fotografa londoneză Jenny Lewis și-a luat inima-n dinți și a realizat noua serie de fotografii, intitulată „One Day Young”, dorindu-și să arate că maternitatea este, de fapt, o experiență pozitivă, de care nicio femeie nu ar trebui să fugă. Jenny a surprins cele mai prețioase momente din viața mai multor mame: primele 24 de ore de aflare pe acest Pământ, după cum scrie Daily Mail.

După ce a devenit ea însăși mamă, și-a dorit să se apropie cumva de fiecare mamă și să-și șoptească la ureche: „Totul va fi bine!”

Precum vă dați bine seama, un asemena proiect a fost imposibil de realizat într-un an sau doi. Jenny a muncit timp de foarte mulți ani pentru ca să captureze aceste momente speciale, în care fericirea este ingredientul principal. Majoriatatea mămicilor din fotografiile pe care le veți vedea mai jos, locuiesc în cartierul Hackney din Londra.

În această fotografie vedeți o mămică pe nume Jenny, care își ține în brațe nou-născuta de 1 zi, pe nume Nora.

One Day Young book

Fotografa și-a dorit ca prin această serie de fotografii, la care a muncit foarte și foarte mult, să le arate femeilor că nașterea este o experiență frumoasă și nu trebuie să sperie nicio femeie. Din cele peste 150 de fotografii din proiect, doar 40 vor ajunge în cartea „One Day Young Book”, a artistei.

„Scopul meu a fost să captez momentul extraordinar al reunirii dintre mame și bebelușii lor, de a surprinde căldura și puterea din această relație. Întreaga gamă de emoții pe care o mamă le resimte în primele ore de aflare în compania bebelușului vine din instinct. Mi se pare am obținut o colecție de fotografii emoționante și frumoase, care celebrează sentimentul pur de a fi mamă”, comunică Jenny.

În această fotografie, Xanthe își ține în brațe fiul nou-născut pe nume Louie.

One Day Young book

Rebecca poartă un kimono special, care o ajută să-l legene pe Osiris:

One Day Young book

Jenny a ales să fotografieze mămici din apropierea sa și nu conta vârsta, rasa sau clasa lor socială. Mamele sunt fotografiate în propriile lor medii, adică la domiciliul lor, pentru ca fiecare portret să arate cât mai firesc și natural.

Această mămică se numește Carla. Ea îl ține în brațe pe micuțul River.

One Day Young book

Theresa îl mângâie pe micuțul Tommy, care plânge (stânga). În stânga vedeți cum arată coperta cărții care conține 40 de fotografii cu mamele de nou-născuți.

page

Această femeie pe nume Liana îl prezintă cu mândrie pe fiul ei, Archer, care plânge în brațele ei.

One Day Young book

Ea este Shenelle. O ține în brațe pe fiica sa de o zi  – Arissa:

One Day Young book

Hazel este extrem de fericită cu nou-născutul său, Rudy.

One Day Young book

Foto: Jenny Lewis

Distribuie articolul: