Comunitățile afectate de tsunami-ul ce a lovit Japonia în anul 2011 au acum un motiv să zâmbească. Vor putea luă parte la numeroase evenimente muzicale ce se vor desfășura în prima sală gonflabilă de concerte din lume, Ark Nova. Ark Nova reprezintă un proiect de mare amploare ce îmbină frumos un stil arhitectural neobișnuit cu dorință de a aduce bucurie prin intermediul muzicii, comunităților din Japonia care în anul 2011 au fost afectate de cutremurul devastator Tohoku și de tsunami.

Conform dezvoltatorilor săi, Ark Nova este prima sală gonflabilă de concert din întreagă lume. Măsoară 30 m pe 36 m și are un design deosebit realizat din materiale organice și conceput de Anish Kapoor, sculptor de origine britanică, și Arată Isozaki, arhitect japonez.

Lansată în mod oficial pe față de 27 septembrie 2013, la Matsushima, cu ocazia Lucerne Festival Ark Nova 2013, sala neconvențională de concerte are nevoie de aproximativ două ore pentru a fi umflată și poate găzdui până la 500 de oameni.

Băncile din interiorul „balonului” gigantic au fost construite de voluntari din lemnul provenit de la copacii afectați de tsunami. „Structura definește un spațiu pentru comunitate și muzică în care culoarea și formă se întâlnesc. Sper că efectele devastatoare ale tsunami-ului pot fi învinse cu ajutorul creativității. Muzică poate oferi mângâiere, poate uni comunicatea astfel încât oamenii să își dea seama că nu sunt nici pe departe singuri”, explică Anish Kapoor.

Sursa-Foto: ADPM

Distribuie articolul: