Designerul român Daniel Ignat a decis să utilizeze celebrele prăjituri franceze macarons pentru crearea unei rochii de mireasă absolut inedite. Urmărește în continuare cum arată invenția tânărului. 

”Cea mai dulce” rochie de mireasă inventată vreodată în România a fost creată cu utilizarea a 981 de macarons de culoare roz și ivory. Petru realizarea rochiei, mărturisește Daniel, a fost nevoie de patru zile.

Pentru ca rochia să reziste factorilor de mediu, înainte de aplicare, fiecare macarons a fost învelit într-o folie de protecție.

”În timp ce eu ajustam totul în atelier, macarons se coceau la cuptor. A fost o muncă foarte migăloasă, deoarece prăjiturile erau foarte fragile” spune Daniel într-un interviu acordat pentru ziarul ”Renașterea bănățeană”.

Iscusitul designer român și-a prezentat rochia dulce în cadrul unui eveniment caritabil din Timișoara.

Creația designerului cântărește circa 20 de kilograme, iar Daniel visează cu tot sufletul să ajungă în Cartea Recordurilor: ”Din câte știu, nu mai există un astfel de record în lume, dar numai specialiștii trebuie să decidă acest lucru”, mai spune creatorul.

Rochia de mireasă este expusă, acum, în Piața Unirii din Timișoara, în vitrina magazinului ”La Boheme delices francais”.

Sursă foto: www.pressalert.ro, facebook.com

Distribuie articolul: