Primele întâlniri sunt un pic incomode. Nu prea știi la ce să te aștepți de la persoana de alături, iar dacă ești invitată la un restaurant, aceasta poate fi și mai neplăcută dacă greșești cu mâncarea aleasă din meniu. Citește următoarele sfaturi despre ce mâncăruri să eviți când e vorba de o cină la prima întâlnire.

1. Spaghetti cu carne. Lupta cu pastele lungi și sorbitul sosului nu va face decât să agraveze pauzele incomode din discuția Dvs. Iar dacă totuși ai poftă de pasta, te sfătuim să servești gniocchi sau colțunași. Este ușor de consumat și te va salva de o eventuală pată de sos pe bluză.

Foto: c2.staticflickr.com

Foto: c2.staticflickr.com

2. Costițe sau aripioare picante. Motivle din care acestea sunt servite cu bavete și prosoape sunt bine întemeiate. Evită mâncărurile pe care trebuie să le apuci cu mâna. Nu e atrăgător. Ca alternativă ia un steak. Vei primi aceeași carne, doar că va fi servită mai cu clasă.

Foto: s3-media1.fl.yelpcdn.com

Foto: s3-media1.fl.yelpcdn.com

3. Salatele cu verdeață tăiată mășcat. Verdeața trebuie mestecată mult, iar aceasta presupune și resturi blocate printre dinți, lucu care niciodată nu te-a făcut să arăți bine. Dacă ții la alimentația sănătoasă, ai putea să alegi legume grill. Acest fel de mâncare e mai ușor de consumat și cu șanse foarte puține de a lăsa urme pe dantura ta.

Foto: naturesgardenexpress.com

Foto: naturesgardenexpress.com

4. Ailimente condimentate. Ești bine dacă știi să faci față piperului. Ține cont de faptul că mâncarea pipărată îți va face ochii să lăcrimeze, deci poate strica machiajul.

5. Ceapă sau usturoi. Aceste alimente îți vor asigura o respirație urâtă pentru multe ore înainte. Alternative pentru astea nu există. Nu consuma ceapa și usturoiul, atât!

Foto: kathdedon.files.wordpress.com

Foto: kathdedon.files.wordpress.com

6. Același fel de mâncare ca și prietenul tău. E un gest lipsit de originalitate și individualitate. Nu e chiar ceea ce trebuie să demonstrezi la prima întâlnire. Felurile de mâncare diferite te mai pot salva și de acele pauze incomde, discutând despre mâncarea ce o are fiecare în farfurie.

7.  Nimic din ceea ce e greu de pronunțat. Dacă mergi la un restaurant ce servește bucate străine decât cele naționale, sau măcar cunoscute ție, nu încerca să impresionezi pronunțând ceea ce nu poți sau nu știi cum. Recunoaște că nu ești tare în denumirile de mâncăruri și fă glume pe seama aceasta. Vei degaja atmosfera tensionată.

Foto: c1.staticflickr.com

Foto: c1.staticflickr.com

8. Mâncăruri prea scumpe. Riști să creezi situații delicate în care nu veți putea achita bonul de plată. Dacă vrei să impresionezi prin cunoștinele tale de gurmand și bucate de clasă, fă-o gătind ceva acasă, la o altă întâlnire.

SURSA

 

Distribuie articolul: